Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Jagodne lučke z belo čokolado

  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
kaj so kremne lucke puhasta krema ki je ujeta v hrustljav sloj cokolade v sredini pa skriva polnilo in stoji na palcki – tako kot sladoled

Kaj so kremne lučke? Puhasta krema, ki je ujeta v hrustljav sloj čokolade, v sredini pa skriva polnilo in stoji na palčki – tako kot sladoled. Lučke lahko zaužijemo na pol zamrznjene ali zgolj dobro ohlajene iz hladilnika, ne marajo pa biti predolgo na sobni temperaturi. Sestavljene so iz belega in jagodnega čokoladnega moussa, mehkega jagodnega polnila in obliva iz jagodne čokolade, ki ima nežno aromo jagod.

Recept za kremne lučke z belo čokolado in jagodami je del tretje BAM knjige receptov: Moderne sladice.

Sestavine recepta zadostujejo za 8 kremnih lučk, za pripravo pa potrebujemo dva silikonska modela za mini lučke (8 x 37 ml).

Ob kremne jagodne lučke z belo čokolado pa lahko postavimo še:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Jagodne lučke z belo čokolado

  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Jagodni preliv segrejemo in v njem raztopimo ožeto želatino. Ohladimo.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Čokolado z mlekom stopimo in v njej raztopimo ožeto želatino. Mlačni čokoladi z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

2. Korak

Kremo prelijemo v dresirno vrečko in kalupe napolnimo do polovice. S paletnim nožem kremo potegnemo do vrha modela.

3. Korak

V sredino kalupov razdelimo jagodno polnilo in zamrznemo za 5 minut.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Čokolado z mlekom stopimo in v njej raztopimo ožeto želatino. Mlačni čokoladi z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

2. Korak

Kremo prelijemo v dresirno vrečko. V kalupe vstavimo lesene palčke za lučke in kalupe od roba proti sredini napolnimo s kremo. Z modelom potolčemo ob pult, da se krema lepo razporedi in površino poravnamo s paletnim nožem.

3. Korak

Zamrznemo za vsaj 6 ur.

1. Korak

Kakavovo maslo dodamo k čokoladi in jo stopimo.

2. Korak

Obliv precedimo v manjši, ožji lonček. Ko je obliv ohlajen na 38–40 °C, zamrznjene lučke previdno vzamemo iz modelov in jih potopimo v čokoladni obliv. Počakamo, da odvečna čokolada steče, jih posipamo z liofiliziranimi jagodami in odlagamo na pladenj, obložen s papirjem za peko.

3. Korak

Lučke hranimo v hladilniku.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,03 €
Skupaj:
18,27 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno