
Sestavine:
- 15 - 20 srednje velikih jagod
- 225 g BAM čokolade (bela, mlečna ali temna)
- 1 žlica kokosovega olja ali skrajšanega olja (po želji)
Jagode v čokoladi so klasična sladica, za katero je slišal skoraj vsak. Velikokrat se na jedilniku znajdejo tudi kot Valentinova poslastica in stoji za sladico polnega okusa in enostavne priprave. Te sladke in v čokolado oblite jagode so odličen način, da ljubljeni osebi izkažemo svojo pozornost.
Kombinacija svežih, zrelih jagod in bogate, kremaste čokolade sta popolnoma sladka kombinacija.
BAM nasvet: Čim bolj sveže so jagode, tem boljši bo njihov okus. Poiščite debele, čvrste jagode brez madežev. Tudi čokolada mora biti dobre kakovosti. Temna čokolada je priljubljena izbira za jagode v čokoladi, vendar lahko uporabite tudi mlečno ali belo čokolado, če vam bolj ustreza.
Jagode se velikokrat pojavijo kot glavna sestavina sladic. Nekaj idej smo zapisali spodaj: