
Sestavine:
- 1 zavitek listnatega testa
- 4 velika jabolka sorte Granny Smith
- 200 g sladkorja
- 1 čajna žlička mletega cimeta
- 40 g rozin (po želji)
- 225 g skute
- 1 razžvrkljano jajce
- 2 žlici drobtin
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
Jabolčni zavitek s skuto je okusna in tradicionalna nemška sladica, ki je primerna za vsako priložnost. Zavitek je narejen iz listnatega testa, katerega napolnimo s sladko in slano kombinacijo jabolk, cimeta, sladkorja in skute. Ta kombinacija okusov ustvari edinstveno in okusno sladico, ki bo navdušila brbončice vsakega sladkosneda.
Ključ do priprave odličnega jabolčnega zavitka s skuto je zagotovo izbira visokokakovostnih sestavin. Nato nadaljujemo na pripravo testa. Testo pripravimo iz moke, jajc in mleka. Uporaba teh sestavin bo zagotovila, da bo testo rahlo, kar pa je bistvenega pomena za celotno teksturo in okus jabolčnega zavitka. Če testo pripravljamo sami in ne uporabimo trgovinske različice, moramo poskrbeti, da pri sobni temperaturi počiva nekaj ur. S tem poskrbimo, da se gluten v testu dobro razvije in tako bo testo tudi bolj voljno in ubogljivo.
Jabolka, s katerimi bomo pripravili nadev, morajo biti sveža in hrustljava, skuta pa gladka in kremasta.
Za še boljši okus bomo uporabili tudi BAM vanilijevo pasto. Pasta bo zagotovila, da se bodo sestavine zares dobro povezale in tako še dodatno obogatila okus jabolčnega zavitka s skuto. Za dodatno obogatitev okusa pa lhako uporabimo še začimbno mešanico Štrudelj in pita. Mešanico začimb Štrudelj & pita potresemo po testu preden ga zavijemo.
Če sicer obožujete jabolčni zavitek, a vam ni všeč okus skute, smo pripravili tudi recept za klasični jabolčni zavitek. Recept čaka tukaj. Lahko pa ga pripravite tudi iz listnatega testa, recept čaka tukaj.