Če ste si zaželeli dobrega in klasičnega jabolčnega zavitka, ste definitivno na pravem mestu. Klasični recept za jabolčni zavitek postreže z bogatim nadevom z jabolki, rozinami (lahko jih izpustimo, če nam niso najljubše) in seveda vonjem po cimetu in rjavem sladkorju.
Za pripravo jabolčnega zavitka ali po domače povedano "jabolčnega štrudlja", lahko uporabimo kupljeno testo, le-tega pa lahko pripravimo tudi doma. Med sestavinami in navodili za pripravo čaka tudi postopek priprave vlečenega testa, a kot rečeno, dober jabolčni zavitek zagotavlja tudi kupljena različica testa.
BAM nasvet: Da okus jabolčnega zavitka še dodatno popestrimo pa si lahko pomagamo tudi z BAM začimbno mešanico za štrudelj in pite. Mešanico začimb Štrudelj & pita potresemo po testu preden ga zavijemo. Če želimo, da bo naša slaščica še bolj sočna, jo med peko nekajkrat premažemo s premazom, ki ga naredimo iz malo masla, sladkorja ter odvečnega soka jabolk. Že med samo peko po hiši diši po jabolkih in aromatični mešanici, sestavljeni iz cimeta, ingverja, kardamoma, vanilje, pimenta in sladkorja.
Ljubiteljem jabolk in drugih jesenskih okusov lahko ponudimo tudi: