Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Jabolčni zavitek iz listnatega testa

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
jabolcni zavitek iz listnatega testa

Jabolčni zavitek iz listnatega testa je različica tradicionalnega jabolčna zavitka, pri kateri med pripravo uporabimo drugačno vrsta testa. Listnato testo slovi po rahli sturkturi, narejeno pa je iz plasti masla in testa, ki se večkrat prepogne in razvalja, da dobimo številne tanke plasti. Pri pripravi jabolčnega zavitka iz listnatega testa običajno uporabimo že pripravljenega ali kupljenega v trgovini.

1. Kako pripravimo jabolčni zavitek in listnatega testa?

Jabolka običajno narežemo na majhne koščke in zmešamo s sladkorjem, cimetom in drugimi začimbami, da nastane sladek in pikanten nadev. Mešanico nato položimo na listnato testo, testo pa prepognemo okoli nadeva, da nastane pravokotna oblika. Robove testa običajno stisnemo ali zvijemo skupaj in tako nadev zapremo v notranjost.

Testo nato premažemo z jajcem ali mlekom in pečemo v pečici, dokler se ne obrava v zlato-rjavo barvo, nadev pa mora narediti majhne mehurčke. Jabolčni zavitek iz listnatega testa ima kosmičasto, masleno teksturo in sladek, s cimetom začinjen jabolčni nadev. Postrežemo ga lahko toplega ali hladnega, pogosto pa ga uživamo s kepico stepene smetane ali ga postrežemo ob kepico vanilijevega sladoleda.

Pripravimo lahko tudi: 

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Jabolčni zavitek iz listnatega testa

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 1 paket listnatega testa
  • 4 srednje velika jabolka, olupljena in narezana na kocke
  • 100 g sladkorja
  • 1 žlička cimeta ali BAM začimbe za Štrudelj in pito
  • 1/4 žličke muškatnega oreščka
  • 1/4 žličke soli
  • 30 g krušnih drobtin
  • 1 jajce
  • 1 žlica mleka
  • sladkor v prahu za posipanje (neobvezno)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 190 °C. Listnato testo na rahlo pomokani površini razvaljamo v pravokotnik velikosti približno 12 x 14 cm. Robove obrežemo, da bodo ravni in enakomerni. V skledi zmešamo na kocke narezana jabolka, sladkor, cimet, muškatni orešček, sol in drobtine. Če se odločimo za BAM začimbno mešanico za Štrudelj in pito, jo dodamo zdaj. Dobro premešamo, da so vsa jabolka obložena z začimbami.

2. Korak

Jabolčno zmes enakomerno razporedimo po listnatem testu, ob robovih pustimo približno centimeter prostora. V manjši skledi stepemo jajce in mleko, da dobimo jajčni preliv. Z jajcem premažemo robove listnatega testa.

3. Korak

Listnato testo na enem koncu tesno zvijemo v krog. Konce in robove stisnemo, da se zatesnijo. Jabolčni štrudelj položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Zgornji del premažemo s preostalim jajčnim razmazom. Pečemo v ogreti pečici med 35 do 40 minut ali dokler se listnato testo ne obarva v zlato rjavo barvo, jabolčni nadev pa mehurčkasto zapeče.

4. Korak

Jabolčni zavitek naj se ohlaja 10 do 15 minut, preden ga narežemo na koščke. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo še toplega.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,59 €
Skupaj:
5,31 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno