Jabolčni zavitek iz listnatega testa
Čas priprave:
1 ura
Težavnost:
2
Št. sestavin:
10
|
|
Jabolčni zavitek iz listnatega testa je različica tradicionalnega jabolčna zavitka, pri kateri med pripravo uporabimo drugačno vrsta testa. Listnato testo slovi po rahli sturkturi, narejeno pa je iz plasti masla in testa, ki se večkrat prepogne in razvalja, da dobimo številne tanke plasti. Pri pripravi jabolčnega zavitka iz listnatega testa običajno uporabimo že pripravljenega ali kupljenega v trgovini.
1. Kako pripravimo jabolčni zavitek in listnatega testa?
Jabolka običajno narežemo na majhne koščke in zmešamo s sladkorjem, cimetom in drugimi začimbami, da nastane sladek in pikanten nadev. Mešanico nato položimo na listnato testo, testo pa prepognemo okoli nadeva, da nastane pravokotna oblika. Robove testa običajno stisnemo ali zvijemo skupaj in tako nadev zapremo v notranjost.
Testo nato premažemo z jajcem ali mlekom in pečemo v pečici, dokler se ne obrava v zlato-rjavo barvo, nadev pa mora narediti majhne mehurčke. Jabolčni zavitek iz listnatega testa ima kosmičasto, masleno teksturo in sladek, s cimetom začinjen jabolčni nadev. Postrežemo ga lahko toplega ali hladnega, pogosto pa ga uživamo s kepico stepene smetane ali ga postrežemo ob kepico vanilijevega sladoleda.
Pripravimo lahko tudi: