BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Išlerji malo drugače

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
islerji malo drugace

Poznate išlerje, slastne krhke orehove piškote z ilirskobistriškega konca, polnjene z mehko čokoladno kremo? No, mi vam tokrat predstavljamo recept za malo drugačne išlerje – polnjene z lešnikovim namazom, ki so naravnost za prste obliznit!

Recept 

Pripomočki:
- večja posoda
- spatula
- električni mešalnik
- žlica ali okrogel modelček za piškote
- pekač
- papir za peko

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Išlerji malo drugače

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej v posodi zmešajte moko in pecilni prašek ter nato dodajte olje, jajca, rjavi sladkor, vanilin sladkor in ščepec soli. Sestavine dobro zmešajte z električnim mešalnikom, da nastane gladka zmes.
2. Korak Nastalo zmes gnetite na delovni površini toliko časa, da nastane gladko testo. Ovijte ga v prozorno folijo za živila in za pol ure postavite v hladilnik, da počiva.
3. Korak Testo na tanko razvaljajte, nato pa z žlico ali okroglim modelčkom za piškote po pekaču, prekritemu s papirjem za peko, oblikujte piškote.
4. Korak Pecite jih približno 10 minut pri temperaturi 180 °C, da postanejo zlatorumene barve.
5. Korak Ko se piškoti popolnoma ohladijo, po 2 piškota premažite z izbranim namazom in ju zlepite skupaj. Če želite, jih lahko popestrite tudi tako, da po njih potresete sladkor v prahu.
6. Korak Če tako kot vsak pravi čokoholik ne morete brez čokolade, pa vam lahko zaupamo, da so tile išlerji še boljši, če so za piko na i obliti s čokolado. Potrebujete le dve kozici različnih velikosti in čokolado, ki jo boste stopili v vodni kopeli. Večjo kozico napolnite z vodo in jo segrejte na srednjem ognju. V to kozico postavite manjšo kozico, v katero nalomite koščke jedilne čokolade – pazite le, da se manjša kozica ne dotika vode v spodnji, večji kozici. Čokolado nežno mešajte, saj boste s tem pospešili njeno topljenje. Ko se vsa čokolada stopi, kozico vzemite iznad kopeli in jo postavite na podstavek za vročo posodo. Čokolado še naprej mešajte, da postane popolnoma gladka in stopljena. Piškote preprosto oblijte z njo in pričnite s sladkanjem z sladkimi lešnikovimi išlerji.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno