1
Najprej v posodi zmešajte moko in pecilni prašek ter nato dodajte olje, jajca, rjavi sladkor, vanilin sladkor in ščepec soli. Sestavine dobro zmešajte z električnim mešalnikom, da nastane gladka zmes.
2
Nastalo zmes gnetite na delovni površini toliko časa, da nastane gladko testo. Ovijte ga v prozorno folijo za živila in za pol ure postavite v hladilnik, da počiva.
3
Testo na tanko razvaljajte, nato pa z žlico ali okroglim modelčkom za piškote po pekaču, prekritemu s papirjem za peko, oblikujte piškote.
4
Pecite jih približno 10 minut pri temperaturi 180 °C, da postanejo zlatorumene barve.
5
Ko se piškoti popolnoma ohladijo, po 2 piškota premažite z izbranim namazom in ju zlepite skupaj. Če želite, jih lahko popestrite tudi tako, da po njih potresete sladkor v prahu.
6
Če tako kot vsak pravi čokoholik ne morete brez čokolade, pa vam lahko zaupamo, da so tile išlerji še boljši, če so za piko na i obliti s čokolado. Potrebujete le dve kozici različnih velikosti in čokolado, ki jo boste stopili v vodni kopeli. Večjo kozico napolnite z vodo in jo segrejte na srednjem ognju. V to kozico postavite manjšo kozico, v katero nalomite koščke jedilne čokolade – pazite le, da se manjša kozica ne dotika vode v spodnji, večji kozici. Čokolado nežno mešajte, saj boste s tem pospešili njeno topljenje. Ko se vsa čokolada stopi, kozico vzemite iznad kopeli in jo postavite na podstavek za vročo posodo. Čokolado še naprej mešajte, da postane popolnoma gladka in stopljena. Piškote preprosto oblijte z njo in pričnite s sladkanjem z sladkimi lešnikovimi išlerji.