BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA17 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

BAM Ambasadorji

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

​Espresso Martini piškoti

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 12
​ espresso martini piskoti
Espresso Martini piškoti so prava poslastica za vse ljubitelje kave in čokolade. Njihova bogata aroma združuje intenziven okus temne čokolade in prefinjene note kave, ki skupaj ustvarijo popolno harmonijo okusov. Mehka in rahlo žvečljiva tekstura piškotov se odlično dopolni s kremasto glazuro iz BAM kavnega lešnikovega namaza, ki jim doda svilnat zaključek in prijetno oreškasto noto.Zaradi svoje prefinjene kombinacije so ti piškoti več kot le sladica – predstavljajo pravo gurmansko izkušnjo. Popolni so kot praznični dodatek k mizi, sladek prigrizek ob skodelici espressa ali kot darilo, ki bo očaralo vsakega ljubitelja kave. S svojo edinstveno kombinacijo okusov Espresso Martini piškoti izstopajo med klasičnimi recepti in navdušijo že ob prvem grižljaju.
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

Sestavine:

@bam_chocolate1 ​Espresso Martini piškoti Espresso Martini piškoti združujejo bogat okus temne čokolade in kave, prelit z BAM kavnim lešnikovim namazom za popolno glazuro. Ti mehki in žvečljivi piškoti so idealni za ljubitelje kave in čokolade ter so odlična izbira za praznične priložnosti ali kot sladek prigrizek ob kavi.​ Sestavine: 200 g BAM temne čokolade 150 g večnamenske moke​ 10g BAM črnega kakava v prahu​ 1 čajna žlička pecilnega praška​ ½ čajne žličke soli​ 115 g nesoljenega masla (sobne temperature)​ 150 g rjavega sladkorja​ 50 g belega sladkorja​ 1 veliko jajce​ + 1 rumenjak 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta​ 1 čajna žlička instant kave BAM kavno lešnikov namaz za glazuro Postopek: Priprava pečice in pekača: Pečico segrejte na 175°C. Pekač obložite s papirjem za peko.​ Topljenje čokolade: V toplotno odporno posodo dajte 200 g nasekljane BAM temne čokolade. Posodo postavite nad lonec z rahlo vrelo vodo (vodna kopel) in mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in postane gladka. Odstavite z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi.​ Ali pa jo stopite v mikrovalovni pečici. Suhe sestavine: V srednje veliki skledi zmešajte moko, BAM črni kakav v prahu, pecilni prašek, instant kavo in sol.​ Mokre sestavine: V veliki skledi z električnim mešalnikom stepajte maslo, rjavi in beli sladkor približno 2-3 minute, dokler zmes ne postane svetla in puhasta. Dodajte jajce in vanilijev ekstrakt ter mešajte, dokler se dobro ne povežeta. Združevanje sestavin: V mokro zmes postopoma dodajajte suhe sestavine in mešajte pri nizki hitrosti, dokler ne nastane enotno testo. Nato vmešajte stopljeno čokolado, dokler se popolnoma ne poveže s testom. Oblikovanje piškotov: S pomočjo žlice za sladoled ali navadne žlice zajemajte testo in oblikujte kroglice velikosti oreha. Polagajte jih na pripravljen pekač, med njimi pustite približno 5 cm razmika, saj se bodo med peko razlezli.​ Peka: Piškote pecite v predhodno segreti pečici 10-12 minut, dokler robovi niso čvrsti, sredina pa še vedno mehka. Pazite, da jih ne prepečete, saj bodo tako ostali mehki in žvečljivi.​ Hlajenje: Ko so piškoti pečeni, jih vzemite iz pečice in pustite na pekaču 5 minut, nato jih prestavite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.​ Glazura: Ko so piškoti popolnoma ohlajeni, jih prelijte z BAM kavnim lešnikovim namazom. Namaz lahko rahlo segrejete, da bo bolj tekoč in primeren za prelivanje.​ Postrežba: Počakajte, da se glazura strdi, nato pa piškote postrezite in uživajte v njihovem bogatem okusu.​ #bamchocolate #mojacokolada #piskoti #peka ♬ original sound - BAM - Become A Master

Priprava pečice in pekača:

1
Pečico segrejte na 175°C. Pekač obložite s papirjem za peko.​

Topljenje čokolade:

1
V toplotno odporno posodo dajte 200 g nasekljane BAM temne čokolade.
2
Posodo postavite nad lonec z rahlo vrelo vodo (vodna kopel) in mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in postane gladka.
3
Odstavite z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi.​ Ali pa jo stopite v mikrovalovni pečici.

Suhe sestavine:

1
V srednje veliki skledi zmešajte moko, BAM črni kakav v prahu, pecilni prašek, instant kavo in sol.​

Mokre sestavine:

1
V veliki skledi z električnim mešalnikom stepajte maslo, rjavi in beli sladkor približno 2-3 minute, dokler zmes ne postane svetla in puhasta.
2
Dodajte jajce in vanilijev ekstrakt ter mešajte, dokler se dobro ne povežeta.

Združevanje sestavin:

1
V mokro zmes postopoma dodajajte suhe sestavine in mešajte pri nizki hitrosti, dokler ne nastane enotno testo.
2
Nato vmešajte stopljeno čokolado, dokler se popolnoma ne poveže s testom.

Oblikovanje piškotov:

1
S pomočjo žlice za sladoled ali navadne žlice zajemajte testo in oblikujte kroglice velikosti oreha.
2
Polagajte jih na pripravljen pekač, med njimi pustite približno 5 cm razmika, saj se bodo med peko razlezli.​

Peka:

1
Piškote pecite v predhodno segreti pečici 10-12 minut, dokler robovi niso čvrsti, sredina pa še vedno mehka.
2
Pazite, da jih ne prepečete, saj bodo tako ostali mehki in žvečljivi.​

Hlajenje:

1
Ko so piškoti pečeni, jih vzemite iz pečice in pustite na pekaču 5 minut, nato jih prestavite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.​

Glazura:

1
Ko so piškoti popolnoma ohlajeni, jih prelijte z BAM kavnim lešnikovim namazom.
2
Namaz lahko rahlo segrejete, da bo bolj tekoč in primeren za prelivanje.​

Postrežba:

1
Počakajte, da se glazura strdi, nato pa piškote postrezite in uživajte v njihovem bogatem okusu.​

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,46 €
Skupaj:
44,60 €40,14 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno