Sestavine:
Sestavine:
- 200 g BAM temne čokolade
- 150 g večnamenske moke
- 10g BAM črnega kakava v prahu
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- ½ čajne žličke soli
- 115 g nesoljenega masla (sobne temperature)
- 150 g rjavega sladkorja
- 50 g belega sladkorja
- 1 veliko jajce + 1 rumenjak
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 čajna žlička instant kave
- BAM kavno lešnikov namaz za glazuro
@bam_chocolate1 Espresso Martini piškoti Espresso Martini piškoti združujejo bogat okus temne čokolade in kave, prelit z BAM kavnim lešnikovim namazom za popolno glazuro. Ti mehki in žvečljivi piškoti so idealni za ljubitelje kave in čokolade ter so odlična izbira za praznične priložnosti ali kot sladek prigrizek ob kavi. Sestavine: 200 g BAM temne čokolade 150 g večnamenske moke 10g BAM črnega kakava v prahu 1 čajna žlička pecilnega praška ½ čajne žličke soli 115 g nesoljenega masla (sobne temperature) 150 g rjavega sladkorja 50 g belega sladkorja 1 veliko jajce + 1 rumenjak 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta 1 čajna žlička instant kave BAM kavno lešnikov namaz za glazuro Postopek: Priprava pečice in pekača: Pečico segrejte na 175°C. Pekač obložite s papirjem za peko. Topljenje čokolade: V toplotno odporno posodo dajte 200 g nasekljane BAM temne čokolade. Posodo postavite nad lonec z rahlo vrelo vodo (vodna kopel) in mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in postane gladka. Odstavite z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi. Ali pa jo stopite v mikrovalovni pečici. Suhe sestavine: V srednje veliki skledi zmešajte moko, BAM črni kakav v prahu, pecilni prašek, instant kavo in sol. Mokre sestavine: V veliki skledi z električnim mešalnikom stepajte maslo, rjavi in beli sladkor približno 2-3 minute, dokler zmes ne postane svetla in puhasta. Dodajte jajce in vanilijev ekstrakt ter mešajte, dokler se dobro ne povežeta. Združevanje sestavin: V mokro zmes postopoma dodajajte suhe sestavine in mešajte pri nizki hitrosti, dokler ne nastane enotno testo. Nato vmešajte stopljeno čokolado, dokler se popolnoma ne poveže s testom. Oblikovanje piškotov: S pomočjo žlice za sladoled ali navadne žlice zajemajte testo in oblikujte kroglice velikosti oreha. Polagajte jih na pripravljen pekač, med njimi pustite približno 5 cm razmika, saj se bodo med peko razlezli. Peka: Piškote pecite v predhodno segreti pečici 10-12 minut, dokler robovi niso čvrsti, sredina pa še vedno mehka. Pazite, da jih ne prepečete, saj bodo tako ostali mehki in žvečljivi. Hlajenje: Ko so piškoti pečeni, jih vzemite iz pečice in pustite na pekaču 5 minut, nato jih prestavite na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Glazura: Ko so piškoti popolnoma ohlajeni, jih prelijte z BAM kavnim lešnikovim namazom. Namaz lahko rahlo segrejete, da bo bolj tekoč in primeren za prelivanje. Postrežba: Počakajte, da se glazura strdi, nato pa piškote postrezite in uživajte v njihovem bogatem okusu. #bamchocolate #mojacokolada #piskoti #peka ♬ original sound - BAM - Become A Master
Navodila:
Priprava pečice in pekača:
1
Pečico segrejte na 175°C. Pekač obložite s papirjem za peko.
Topljenje čokolade:
1
V toplotno odporno posodo dajte 200 g nasekljane BAM temne čokolade.
2
Posodo postavite nad lonec z rahlo vrelo vodo (vodna kopel) in mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in postane gladka.
3
Odstavite z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi. Ali pa jo stopite v mikrovalovni pečici.
Suhe sestavine:
1
V srednje veliki skledi zmešajte moko, BAM črni kakav v prahu, pecilni prašek, instant kavo in sol.
Mokre sestavine:
1
V veliki skledi z električnim mešalnikom stepajte maslo, rjavi in beli sladkor približno 2-3 minute, dokler zmes ne postane svetla in puhasta.
2
Dodajte jajce in vanilijev ekstrakt ter mešajte, dokler se dobro ne povežeta.
Združevanje sestavin:
1
V mokro zmes postopoma dodajajte suhe sestavine in mešajte pri nizki hitrosti, dokler ne nastane enotno testo.
2
Nato vmešajte stopljeno čokolado, dokler se popolnoma ne poveže s testom.
Oblikovanje piškotov:
1
S pomočjo žlice za sladoled ali navadne žlice zajemajte testo in oblikujte kroglice velikosti oreha.
2
Polagajte jih na pripravljen pekač, med njimi pustite približno 5 cm razmika, saj se bodo med peko razlezli.
Peka:
1
Piškote pecite v predhodno segreti pečici 10-12 minut, dokler robovi niso čvrsti, sredina pa še vedno mehka.
2
Pazite, da jih ne prepečete, saj bodo tako ostali mehki in žvečljivi.
Hlajenje:
1
Ko so piškoti pečeni, jih vzemite iz pečice in pustite na pekaču 5 minut, nato jih prestavite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.
Glazura:
1
Ko so piškoti popolnoma ohlajeni, jih prelijte z BAM kavnim lešnikovim namazom.
2
Namaz lahko rahlo segrejete, da bo bolj tekoč in primeren za prelivanje.
Postrežba:
1
Počakajte, da se glazura strdi, nato pa piškote postrezite in uživajte v njihovem bogatem okusu.
Brez glutena