1
Najprej naredite dulce de leche. Odstranite nalepke s sladkanega kondenziranega mleka in ga skupaj z embalažo postavite v lonec z vrelo vodo. Prepričajte se, da voda popolnoma prekrije eembalažo, nad njo pa mora biti vsaj en centimeter (po možnosti več!) vode.
Zmanjšajte temperaturo in kuhajte 4 ure. Prepričajte se, da voda ves čas pokriva vrh pločevinke (približno vsakih 30 minut boste morali vliti več vode, odvisno od tega, kako velik je vaš lonec).
2
Po 4 urah odstranite pločevinko iz vode, pustite, da se popolnoma ohladi, nato odprite in vmešajte sol. Pečico segrejte na 180°C in pekač 23 x 23 cm z vseh strani obložite s papirjem za peko. Nato nadaljujte s pripravo cheesecake polnila. V stoječem mešalniku, ki je opremljen z nastavkom za lopatice, stepajte vse sestavine za cheesecake, dokler se ne povežejo, to bo približno 2 minuti.
3
Zdaj se lotite priprave brownijev. V posodi, primerni za mikrovalovno pečico, raztopite maslo. Raztopljenemu maslu vmešajte sladkor. Mešanico postavite v mikrovalovno pečico še 30 sekund. Ponovno premešajte in topite še 60 sekund. Odstranite mešanico iz mikrovalovne pečice in v vročo mešanico vmešajte BAM temno čokolado, da se popolnoma stopi. Če se čokolada ne stopi povsem, jo damo še za 15 sekund v mikrovalovno pečico.
Dodajte jajca in rumenjak ter BAM vanilijevo pasto in stepajte, dokler se ne združijo. Dodajte moko, BAM kakav v prahu in sol ter mešajte, dokler se sestavine ne povežejo.
4
Odstranite 1/2 testa za brownije in ga postavite v ločeno skledo. Dodajte dve žlici vode v 1/2 skodelice testa in zmešajte skupaj, da se razredči.Preostalo testo za brownije vlijemo v pripravljen pekač in ga razporedimo v enakomerno plast. Maso za cheesecake prelijemo čez plast brownijev. Preostalo razredčeno testo za brownije na cheesecake plast dodajte v kepicah. Na vrh dajte še 5 žlic domačega dulce de lecheja. Z nožem ustvarite nekaj velikih vrtincev. Pecite 30 minut ali dokler nož, ki ga vstavite v sredino brownijec, ne izstopi večinoma čist. Pustimo, da se popolnoma ohladi in za eno uro postavimo v hladilnik, da se cheesecake strdi. Nato postrezite.