BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladni trufli z morsko soljo

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5
cokoladni trufli z morsko soljo

Recept za čokoladne trufle z morsko soljo bo kot nalašč za vse ljubitelje slano-sladkih kombinacij. BAM Temna čokolada vas bo navdušila s svojo univerzalnostjo, saj jo resnično lahko uporabimo pri večini čokoladnih receptov. Idealna je tako za pripravo krem, ganašov, mousse-ov, sladoledov, piškotov, biskvitov in drugih kremastih čokoladnih struktur. Uporabimo jo lahko tudi za modeliranje in pripravo čokoladnih dekoracij. Čokolada vsebuje vsaj 55,6% kakavovih delov, pravo kakavovo maslo in pravo vanilijo, kar se odraža na pristnem ter ravno prav grenko-sladkem okusu.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni trufli z morsko soljo

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Pripravimo vodno kopel v kateri bomo stopili čokolado. V posodo stresemo čokoladne kapljice in takoj dodamo tudi kondenzirano mleko. Mešamo dokler ni čokolada popolnoma stopljena in zmes gladka. Nato dodamo vanilijev ekstrakt.
2. Korak Posodo s čokolado pokrijemo s folijo, postavimo v hladilnik in pustimo približno 2 uri, da se mešanica dobro ohladi.
3. Korak Ko je zmes ohlajena, vzamemo iz hladilnika in iz čokoladne mešanice oblikujemo kroglice. Pomagamo si z žlico ali zajemalko za sladoled. Kroglice zlagamo na pekač obložen s peki papirjem.
4. Korak Nad vodno kopeljo stopimo še mlečne čokoladne kapljice.
5. Korak Kroglice pomakamo v stopljeno mlečno čokolado in okrasimo z morsko soljo dokler je čokolada še topla. Namig: Kroglice si lahko pomagamo pomakati v čokolado tudi z zobotrebcem.
6. Korak Ohladimo v hladilniku in postrežemo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno