Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladni muffini s ferrero kroglico

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
cokoladni muffini s ferrero kroglico

BAM kakav v prahu ima toplo, rdeče-rjavo barvo in prijeten čokoladen okus. Osnovo kakava tvorijo kakavova zrna iz Zahodne Afrike, dodaten okus in začimbo pa mu dajo zrna iz ostalih predelov Afrike, Azije in Južne Amerike. Zelo fina tekstura omogoča preprosto vmešanje. Idealen je za pripravo biskvitov, kolačev, sladoledov in drugih sladic.

Recept za odlične čokoladne muffine.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni muffini s ferrero kroglico

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Rumenjaku dodamo sladkor, vaniljev sladkor, olje ter vse skupaj premešamo z električnim mešalnikom. Dodamo mleko in spet premešamo. Nato dodamo kakav v prahu in moko, h kateri smo primešali pecilni prašek. Počasi premešamo z mešalnikom.
2. Korak Z očiščenim električnim mešalnikom se nato lotimo beljaka. Ko ga dodobra premešamo, ga ročno vmešamo k masi. V pripravljene modelčke za muffine damo mase do roba.
3. Korak V sredino segrete pečice na 180 stopinj damo modelčke za 25 minut. Počakamo, da se muffini ohladijo in jim na vrhu izdolbemo majhno luknjico.
4. Korak Smetano segrevamo skoraj do vretja in prelijemo majhne čokoladne kocke in maslo. Pustimo 2 minuti, nato mešamo s kuhalnico, da se vse raztopi. V kolikor se ne raztopi, segrevamo vse skupaj nad paro. Ne mešamo pregrobo, saj ne želimo ujetih zračnih mehurčkov.
5. Korak Nato postavimo na pult in ohlajamo pri sobni temperaturi z občasnim mešanjem, kar zelo pospeši ohlajevanje in strjevanje. Ko je masa dovolj ohlajena jo damo v vrečko za brizganje in čokolado nabrizgamo v luknjice, ki smo jih izdolbli v muffinih.
6. Korak V čokolado nato pomočimo ferrero rocher in pustimo, da se čokolada popolnoma ohladi in strdi.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno