Sestavine:
- 450 ml sladke smetane za stepanje
- 3 rumenjaki
- 3 žlice sladkorja
- ščep soli
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
- 170 g BAM temne čokolade
- BAM čokoladni crispy
- Stepena sladka smetana
- BAM ruby crispy
V čokoladnih lončkih se skriva čokoladna krema, katere struktura se skriva nekje med čokoladnim pudingom in čokolandim moussem.
Priprava čokoladnih kozarčkov bo trajala le nekaj minut, zaradi tega se priprave čokoladne kreme v čokoladnih kozarčkih zagotovo lotite. Za pripravo bomo uporabili BAM temno čokolado, ki je dealna je za pripravo krem, moussa, ganašev, sladoleda, piškotov, biskvitov in drugih kremastih čokoladnih struktur.
Ob čokoladno kremo lahko postrežemo tudi:
V srednje veliki kozici na srednjem ognju segrejte smetano, rumenjake, sladkor in sol. Ne pustite, da zavre. Nenehno mešajte smetanovo zmes, dokler se ne zgosti dovolj, približno 5 minut. Odstavite lonec z ognja in vmešajte BAM vanilijevo pasto. Dodamo BAM temno čokolado in pustimo na strani približno 3 minute.
Z majhno metlico začnite mešati na sredini lonca, dokler zmes ni homogena. (Če ste mešanico pomotoma pregreli in so nastale grudice, jih lahko odstranite tako, da mešanico precedite v skledo.)
Mešanico prenesite v pripravljene posodice in ohladite za vsaj 3 ure. 15-30 minut pred serviranjem pustite čokoladno kremo na sobni temperaturi. Po želji postrezite s čokoladnimi ostružki, BAM crispy-ji in svežo stepeno smetano.