Čokoladne princeske
Čas priprave:
2 uri 20 min
Težavnost:
4
Št. sestavin:
18
|
|
Te prikupne, slastne žogice zahtevajo nekaj vaje in spretnosti pri pripravi paljenega testa, vendar na koncu poplačajo ves vložen trud. Čokoladne princeske so polnjene s slastno čokoladno kremo, poljubno pa ji lahko dodamo še sveže jagodičevje ali vanjo vbrizgamo sadni preliv. Če vam peka paljenega testa povzroča težave, si lahko preberete nekaj napotkov, ki vam bodo v pomoč pri pripravi:
- Za lepo obliko princesk in predvsem eclairjev je poleg gostote pomembno to, da v masi ni zraka. Ko dresirno vrečko napolnimo s paljenim testom, testo z gladilko potisnemo do nastavka za brizganje. Da bodo eclairji lepe oblike, vedno uporabimo zvezdast nastavek in nikakor ne okroglega, maso brizgamo enakomerno in ravno, dresirno vrečko pa držimo pod kotom. Pritisk stiskanja mase mora biti enak, saj se bo med peko na eclairjih poznala čisto vsaka napaka, ki smo jo vede ali nevede naredili.
- Masa mora biti gosta, ampak dovolj mehka, da jo z lahkoto brizgamo, obdržati pa mora obliko – če se razleze, je preredka. Med peko pečice nikoli ne odpiramo predčasno. Odpremo jo lahko šele po 20–30 minutah, ko je skorja že dovolj suha in stabilna. Takrat testo na hitro izvlečemo, prebodemo z zobotrebcem in pečemo dalje – testo prebodemo zato, da iz njega izpustimo paro in s tem preprečimo, da bi kasneje pečeno testo postalo mehko in mokro.
Recept je del tretje BAM knjige receptov: Moderne sladice. Po tem receptu lahko pripravimo 10 čokoladnih princesk. Za pripravo potrebujemo model: mikro perforirana silikonska podloga.