BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladne princeske

 • (1)
 • Čas priprave: 2 uri 20 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 18
te prikupne slastne zogice zahtevajo nekaj vaje in spretnosti pri pripravi paljenega testa vendar na koncu poplacajo ves vlozen trud

Te prikupne, slastne žogice zahtevajo nekaj vaje in spretnosti pri pripravi paljenega testa, vendar na koncu poplačajo ves vložen trud. Čokoladne princeske so polnjene s slastno čokoladno kremo, poljubno pa ji lahko dodamo še sveže jagodičevje ali vanjo vbrizgamo sadni preliv. Če vam peka paljenega testa povzroča težave, si lahko preberete nekaj napotkov, ki vam bodo v pomoč pri pripravi:

 • Za lepo obliko princesk in predvsem eclairjev je poleg gostote pomembno to, da v masi ni zraka. Ko dresirno vrečko napolnimo s paljenim testom, testo z gladilko potisnemo do nastavka za brizganje. Da bodo eclairji lepe oblike, vedno uporabimo zvezdast nastavek in nikakor ne okroglega, maso brizgamo enakomerno in ravno, dresirno vrečko pa držimo pod kotom. Pritisk stiskanja mase mora biti enak, saj se bo med peko na eclairjih poznala čisto vsaka napaka, ki smo jo vede ali nevede naredili.
 • Masa mora biti gosta, ampak dovolj mehka, da jo z lahkoto brizgamo, obdržati pa mora obliko – če se razleze, je preredka. Med peko pečice nikoli ne odpiramo predčasno. Odpremo jo lahko šele po 20–30 minutah, ko je skorja že dovolj suha in stabilna. Takrat testo na hitro izvlečemo, prebodemo z zobotrebcem in pečemo dalje – testo prebodemo zato, da iz njega izpustimo paro in s tem preprečimo, da bi kasneje pečeno testo postalo mehko in mokro.Recept je del tretje BAM knjige receptov: Moderne sladice. Po tem receptu lahko pripravimo 10 čokoladnih princesk. Za pripravo potrebujemo model: mikro perforirana silikonska podloga.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladne princeske

 • Čas priprave: 2 uri 20 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 18

Sestavine:

 • 80 g vode
 • 45 g masla
 • ščepec soli
 • 45 g gladke moke
 • 70–75 g jajc

Navodila za uporabo:

1. Korak

250 g mleka in vaniljevo pasto segrejemo do vretja. Ostalo mleko gladko zmešamo z rumenjakoma, sladkorjem, kakavom in škrobom. Ko mleko zavre, ga odstavimo in ga nekaj med stalnim mešanjem prilijemo k rumenjakovi masi, da rumenjake temperiramo, nato maso prelijemo v kozico in med stalnim mešanjem kuhamo še par minut, da se krema zgosti.

2. Korak

Kuhano kremo odstavimo in v njej stopimo maslo in čokolado. Kremo prestavimo v večjo plastično posodo in jo pokrijemo z živilsko plastično folijo tako, da se folija dotika kreme. Kremo najprej ohladimo na sobno temperaturo, nato jo damo v hladilnik.

1. Korak

Vse sestavine zmešamo v mehko, lepljivo testo. Med dvema listoma papirja za peko testo razvaljamo 2 mm debelo in damo v zamrzovalnik.

1. Korak

Pečico segrejemo na 175–180 °C. V kozici zavremo vodo, maslo in sol. Ko zavre, odstavimo in naenkrat z lopatko primešamo vso moko. Ko je moka gladko umešana, kozico pristavimo in testo med mešanjem na srednji temperaturi kuhamo (“palimo”) še dobro minuto.

2. Korak

Testo prestavimo v plastično posodo in pustimo, da se ohladi. Ohlajenemu testu postopoma prilivamo razžvrkljana jajca in mešamo tako dolgo, da dobimo enotno, gladko in elastično maso brez grudic.

1. Korak

Z maso napolnimo dresirno vrečko, ki smo jo opremili z večjim okroglim nastavkom, in na silikonsko podlago nabrizgamo 10 enako velikih kupčkov (ali 12 manjših). Pri tem pazimo, da maso brizgamo dovolj narazen in med brizganjem držimo dresirno vrečko pokončno.

2. Korak

Sladko krhko testo vzamemo iz zamrzovalnika in izrežemo 10 krogov, premera 4–5 cm. Vsak izrezan krog položimo na vrh nabrizganega testa in nežno pritisnemo. Damo v pečico na srednjo rešetko in pečemo 30 minut. Po 30 minutah pekač na hitro izvlečemo, vsako princesko prebodemo z zobotrebcem in pečemo še 10 minut. Pečene princeske takoj vzamemo iz pekača in jih ohladimo na mreži.

1. Korak

Sladko smetano stepemo. Ohlajeno čokoladno kremo razmešamo in ji z lopatko primešamo stepeno smetano.

2. Korak

Ohlajene princeske spodaj ali zgoraj na sredini preluknjamo z večjim okroglim nastavkom. Kremo nadevamo v dresirno vrečko in princeske napolnimo. Z ostankom kreme na vrh vsake princeske nabrizgamo kupček in princeske poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-6,36 €
Skupaj:
57,24 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno