Izkoristi kodo BF25 ✨

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladne praline z ganache kremo in konjakom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 4
cokoladne praline z ganache kremo in konjakom

Preprost recept za pripravo okusnih domačih čokoladnih pralin.

Pripomočki:

  • 350 g temne, bele ali mlečne kuverture
  • Spatulo
  • Manjši čopič
  • Gospodinjski termometer
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladne praline z ganache kremo in konjakom

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 4

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Čokoladno kuverturo stopite nad vodno kopeljo. Z gospodinjskim termometrom pazite, da temperatura pri taljenju ne preseže 50 stopinj (pri temni čokoladi) oz. 45 stopinj (pri beli ali mlečni čokoladi). Neprestano mešajte.
2. Korak Ko je čokolada stopljena jo je potrebno ohladiti na 26 stopinj, kar lahko storite z mešanjem ali z dodajanjem koščkov čokolade. Čokolado nato ponovno segrejte na 32 stopinj (velja za temno čokolado) oziroma na 30 stopinj (če imamo belo ali mlečno čokolado). Ko čokolada doseže pravo temperaturo posodo odstavite iz vodne kopeli.
3. Korak Silikonske modelčke za izdelavo pralin operite samo z vodo, obrišite s suho krpo in pazite, da v modelu ne ostanejo kapljice vode. Čokolado vlijte v kalupe in obračajte, da se vse stene prekrijejo s čokolado. Odvečno čokolado odlijte nazaj v posodo s čokolado in ohladite.
4. Korak Ko je čokolada strjena, v vsako luknjico vlijte malo čokolade in s čopičem nanašajte čokolado na stene kalupa. Spet odlijte odvečno čokolado in ohladite. Vmes pripravite polnilo.
5. Korak Jedilno čokolado razlomite na koščke in stresite v posodo. Na štedilniku segrejte smetano in maslo. Predno zavre, odstavite in prelijte po koščkih čokolade. Mešajte dokler zmes ni popolnoma gladka. Dodajte še konjak in ponovno premešajte.
6. Korak Zmes vlijte v jamice v kalupih. Napolnite le milimeter pod robom in poravnajte površino s spatulo. Sledi zapiranje pralin.
7. Korak S stopljeno čokoladno kuverturo (pripravljeno po istem postopku kot zgoraj) zalijte vsako luknjico in odvečno čokolado postrgajte s spatulo.
8. Korak Kalupe postavite v hladilnik, pustite stati približno 2 uri in nato enostavno s prsti iztisnite praline iz kalupov ter postrezite.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno