Sestavine:
- 200 g BAM temne čokolade
- 100 g masla
- 2 beljaka
- 1 žlica ruma
- 1 žlica amaretto likerja (ali likerja po izbiri)
- 50 g BAM premium praženih lešnikov
- 60 g maslenih piškotov
- 1 žlica BAM kakava v prahu
- 1 žlica sladkorja
- 1 kavna žlička soli
- sladkor v prahu (za posip)
Navodila za uporabo:
1
Čokolado skupaj z maslom stopite nad vodno kopeljo. Med topljenjem enokomerno mešajte, dokler ni čokolada povsem gladka.
2
Stepite beljaka in snegu primešajte rum ter liker. Hitro vmešajte v še vročo stopljeno čokolado.
3
V čokoladno zmes nato vmešajte narezane lešnike, nalomljene maslene piškote, kakav, sladkor in sol.
4
Vse skupaj dobro premešajte, najbolje kar ročno. Zmes nato postavite v hladilnik, da se nekoliko ohladi in učvrsti, da jo boste potem lažje oblikovali.
5
Pripravite ALU folijo. Na njo stresite ohlajeno čokoladno maso in jo nato z rokami oblikujte v podolgovato obliko salame.
6
Čokoladno salamo zavijte v folijo in jo nato postavite v hladilnik za toliko časa, da postane kompaktna in čvrsta.
7
Ko je salama ohlajena, jo odvijte iz folijo in povaljajte v sladkorju v prahu.
8
Lahko jo postrežete takoj ali pa zavijete v prozorno folijo in shranite na hladnejšem prostoru. Pa dober tek!