Sestavine:
- 130 g BAM temne čokolade
- 100 g masla
- 100 g BAM lešnikovega namaza s kakavom
- 100 g piškotov Petit
- 30 g BAM nasekljanih praženih lešnikov
- 20 g mletih lešnikov
Videti je kot prava, kajne? Ta slastna lepotička je zaradi svojega videza sprožila cel val začudenja in navdušenja, ki je seveda ostal tudi po okušanju. Poleg čokolade in piškotov smo v maso dodali še BAM lešnikov namaz s kakavom in nasekljane pražene lešnike.
Priprava je čisto enostavna, za lep videz pa bo nekaj spretnosti zahtevalo zavijanje oblikovane mase, ki mora biti tesno in enakomerno zavita.
Lešnikov namaz s kakavom pa lahko uporabite še pri pripravi sladice Ferrero Rocher v kozarcu.
Sestavine recepta zadostujejo za dve čokoladni salami. Recept je del BAM knjige receptov: Sladki prigrizki.
Čokolado z maslom stopimo nad paro, primešamo namaz in ohladimo.
Piškote s prsti nadrobimo na manjše koščke.
Ohlajeni čokoladi dodamo suhe sestavine in dobro premešamo. Maso razdelimo na dva enaka dela.
Na sredino papirja za peko razporedimo maso - z rokami jo oblikujemo v klobaso - in jo s papirjem za peko enakomerno in tesno ovijemo. Pomagamo si tako, da levo stranico papirja prepognemo čez maso in z obema rokama potisnemo, da se papir zravna in nategne. Nato jo zrolamo do konca in stranice zavijemo - tako kot so oviti bonboni. Enako ponovimo z drugo polovico mase.
Salame damo v hladilnik, da se strdijo. Strjene salame povaljamo v sladkor v prahu. Če je salama dlje časa v hladilniku, naj pred rezanjem 5 do 10 minut počaka na sobni temperaturi.