
Sestavine:
- 150 g mletih piškotov
- 50 g BAM premium praženih lešnikov
- 90 g masla
- 50 g BAM bele čokolade
- 380 g kremnega sira
- 55 g sladkorja v prahu
- 100 g BAM bele čokolade
- 2 čajni žlički BAM vanilijeve paste
- 10 g krem fix mešanice
Navodila za uporabo:
1
V blenderju piškote zmeljite dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Prestavite v posodo. Nato v blenderju zmeljite pražene lešnike, da dobite enako teksturo, lahko so tudi kakšni malenkost večji kosi. K zmletim piškotom dodajte lešnike in stopljeno maslo ter premešajte. Dobiti bi morali teksturo podobno vlažnemu pesku.
2
Dodajte stopljeno čokolado in premešajte.
3
Prestavite v pekač, obložen s peki papirjem in oblikujte dno. Pri tem si lahko pomagate z ravnim dnom kozarca, da zmes enakomerno porazdelite. Postavite v hladilnik, dokler pripravljate kremo.
4
Kremni sir, sladkor in vanilijevo pasto zmešajte z ročnim mešalnikom.
5
Dodajte stopljeno belo čokolado in ponovno zmešajte z ročnim mešalnikom.
6
Dodajte krem fix mešanico za strjevanje in mešajte še dodatnih par minut.
7
Prelijte čez dno iz piškotov in postavite v hladilnik za vsaj 2-3 ure. Po želji po vrhu dodatno posujte z zdrobljenimi lešniki in stopljeno čokolado.