Sestavine:
- 100g ovsenih piškotov
- 50g kokosove maščobe ali masla
- 1 skodelica BAM temne čokolade
- 300g BAM bele čokolade
- 250g mascarpone sira
- 250g puste skute
- 2dcl sladke smetane
- 1 čajna žlička vanilijeve paste
- malo žganja
- čokoladni ostružki
- vloženo ali sveže sadje po izbiri
Navodila za uporabo:
1
Pikošte zdrobimo na drobne koščke, pazimo, da niso premajhni . Lahko si pomagate z valjrajem ali z multipraktikom.
2
Nato nad vodno kopeljo raztopite belo čokolado. Od že pripravljene količine kokosove maščobe ali masla, vzemite en košček in ga dodajte med belo čokolado.
3
Raztopite še preostalo maslo ali kokosovo maščobo in jo prelijte k že zdrobljeni piškotni osnovi.
4
Nato piškote in maslo porazdelite po pekaču, v katerem boste pripravljali mešanico za cheesecake. Piškotno dno potisnite čim bolj ob dno, pri tem si lahko pomagate z vilico.
5
Piškotno dno nato posujte s BAM temno čokolado.
6
Pripravljeno zmes postavite v hladnik, da se shladi. Medtem v ločeno posodo posodo dodajte skuto. Po potrebi velike koščke razdrobite z vilicami, da bo skuta gladka. Skuti dodamo mascarpone. Dodamo še vanilijevo pasto in malo žganja, ter premešamo, da dobimo enotno zmes.
7
V ločeni posodi stepeno sladko smetano. Skutni mešanici narahlno primešamo stepeno sladko smetano in stopljeno belo čokolado. Mešamo toliko časa, da dobimo enotno zmes.
8
Nato odcedimo izbrano sadje iz kompota in ga narežemo na rezine in majhne koščke.
9
Iz hladilnika vzamemo zdaj že ohlajeno piškotno dno in ga premažemo s polovico skutne mešanice. Posujemo ga s sadjem narezanim na koščke.
10
Prekrijemo še s preostankom mešanice, poravnamo, da se nadev poleže. Za konec še okrasimo s čokoladno in sadjem narezanim na rezine.
11
Cheesecake damo v hladnilik za vsaj eno uro. Z nožem nato obrežemo ob robu pekača, da se torta loči od roba. Cheesecake nato narežemo na kose in postrežemo. Pa dober tek!