BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Cake pops recept za tortice na palčki

  • (4)
  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
cake pops recept za tortice na palcki

Vedno bolj popularne tortice na palčki ali cake pops, so primerne za vsako priložnost, v zadnjih časih na rojstnodnevnih praznovanjih kar malo zasenčijo ali celo nadomestijo klasično torto. Pripravili smo recept za tortice z vanilijevim biskvitom, odlično aromo vanilije pa mu daje BAM vanilijeva pasta. Če se priprave slavnih tortic ne lotiš, ker te skrbi in ne veš, kako oblikovati popolno kroglico, naj te ne skrbi več. 


Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Povem ti, da se kroglice najlažje oblikuje takrat, ko je biskvitna masa ohlajena. Takrat bo masa bolj "ubogljiva" in jo tako lažje oblikuješ. Če pa te poleg tega še skrbi, da bo masa pretežka oziroma bo kroglica padla iz palčke ti zaupam še en trik. Palčko pomoči v stopljeno čokolado in na takšno natakni kroglico. Čokolada bo poskrbela, da tvoja popolno oblikovana kroglica ne bo nikamor pobegnila. 

Še več nasvet o pripravi cake popsov najdeš TUKAJ.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Cake pops recept za tortice na palčki

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segreješ na 180°C na ventilator.
2. Korak 5 jajc daš v posodo. S kuhinjskim robotom jih stepaš dokler se ne spenijo in nato dodaš 150 g kristalnega sladkorja, ščep soli, malo vanilijeve paste in stepaš. Stepaš dokler se volumen ne podvoji in nastane čudovita jajčna pena. Jajčni peni dodaš olje.
3. Korak Nato stehtaš 150 g poljubne moke (jaz vedno uporabljam pirino gladko moko), dodaš 1 žličko pecilnega praška in vse skupaj preseješ.
4. Korak Presejano moko s pecilnim praškom dodaš k jajčni peni in z metlico dobro razmešaš, tako da maso dviguješ in na ta način vnašaš zrak – kar pomaga, da je biskvit bolj rahel.
5. Korak Biskvit lahko vliješ na raven ali okrogel pekač obložen s peki papirjem, ali obmazan z maščobo. Če je plast biskvita višine do 2 cm, se peče le 10 minut. Za vsaka 2 cm višine dodaš 10 minut peke. Vmes pa z nožem ali zobotrebcem preverjaš, če je pečen. Vsaka pečica peče malo drugače, zato bodi pri peki pozoren tudi na barvo.
6. Korak Ko je biskvit lepo svetlo rjavo obarvan in ko je nož po vbodu čist, je biskvit pečen.
1. Korak Ko je vanilijev biskvit dobro ohlajen, ga razdrobi na čimmanjše koščke.
2. Korak Dodaj sestavine za nadev in gneti toliko časa, da dobiš mokro maso, ki pa se ti sicer ne sme prijemati na roke. Če je masa premokra, ji lahko dodaš suhe sestavine. Če uporabiš BAM beli kokosov namaz, lahko masi dodaš žlico ali dve kokosove moke.
3. Korak Pripravljeno maso daj na hladno (hladilnik ali zamrzovalnik) za pol ure. Ko je masa dobro ohlajena, je bolj ubogljiva in pripravljena, da iz nje narediš popolne kroglice. Vsaka kroglica mora imeti 25 g, zato jo pred oblikovanjem stehtaj. Ponavljaj postopek dokler ti ne zmanjka mase.
4. Korak Pripravi palčke (jaz uporabim kar papirnate slamice). 50 g BAM čokolade raztopi v vodni kopeli. V stopljeno čokolado pomoči slamico ali palčko, približno dva centimetra globoko. Nato na palčko ali slamico natakni oblikovano kroglico in jo postavi na pripravljeno površino. Običajno je to krožnik, saj moraš kroglice postaviti na hladno še za vsaj kakšno uro. Če kroglica med natikanjem razpoka, je ne popravljaj ampak oblikuj na novo. V nasprotnem primeru bo padla iz palačke ali pa se obliv na njo ne bo lepo prijel.
5. Korak Ko so kroglice dovolj ohlajene, začni z oblivanjem. Nad vodno kopeljo raztopi ostalo BAM čokolado. Ko je popolnoma stopljena, jo prelij v posodice, najbolj primerne so kar skodelice za kavo ali čaj, volumna 200 ml. Kroglico pomoči v čokolado in počakaj, da se vsa odvečna čokolada odteče. Če želiš pripraviti pokončne cake popse, si pripravi nastavek, kamor jih po oblivanju natakneš. Če ga nimaš. si lahko pomagaš s škatlo, v katero vtakneš palčke in pustiš, da se ohladijo. Če bodo tvoje tortice na palčki ponujene na krožniku, si pripravi peki papir na katerega jih odložiš po oblivanju. Če želiš dodati dekoracijo kot so BAM crispiji ali druga čokoladna dekoracija, moraš to storiti takoj po oblivanju. Ko bo čokolada enkrat hladna, se dekoracija na njo ne bo več prijela. Tako pa sva! Tortice so pripravljene, dober tek!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-6,07 €
Skupaj:
54,63 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno