Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Kako pripraviti simpatične cake popse

 • Čas branja Čas branja: 5 minut
kako pripraviti simpaticne cake popse

Cake popsi, male prikupne slaščice na palčki, so iz dneva v dan bolj priljubljene. Zaradi svoje prisrčne zunanjosti so res nekaj posebnega, zato so nad njimi navdušeni tako otroci, kot tudi odrasli.

Cake popsi, male prikupne slaščice na palčki, so iz dneva v dan bolj priljubljene. Zaradi svoje prisrčne zunanjosti so res nekaj posebnega, zato so nad njimi navdušeni tako otroci, kot tudi odrasli. V primerjavi z drugimi sladicami imajo kar nekaj prednosti, saj jih ni potrebno rezati, izgubljati časa s postrežbo ter po nepotrebnem mazati krožnike, obenem pa ne boste imeli težav z ostanki, saj teh prav gotovo ne bo. Za vas smo pripravili postopek izdelave teh malih slaščic na palčkah, s katerimi ne morate zgrešiti.

Preden začnete, je dobro vedeti, da vam bo izdelava cake popsov vzela kar nekaj časa, če seveda želite, da so ti na pogled res popolni.

Recept za odlične cake popse

Najboljše pri cake popsih je, da jih lahko v celoti prilagodite vašim željam. Biskvit iz katerega so narejene kroglice je namreč lahko kakršen koli, vse od sadnih okusov pa do čokoladnih. Uporabite lahko kar vaš najljubši recept za muffine, ki ga namesto v modelčkih za muffine specite v ravnem pekaču. Mi bomo tokrat torej naredili čokoladne cake popse, vi pa lahko namesto čokoladnega testa izberete kakršnega koli želite. Cake pops-e lahko pripravite tudi brez peke. Cake pops recept brez peke najdete tukaj.

Za čokoladni biskvit bomo potrebovali:

 • pecilni prašek
 • 220 g moke
 • 200 ml mleka
 • 100 g sladkorja
 • 80 g kakava
 • 2 jajci
 • 90 g mehkega masla


Poleg tega bomo potrebovali še:

 • 250 g sira mascarpone 
 • Nutello (po želji)
 • palčke 
 • bela/mlečna/temna čokolada za obliv


Priprava Cake Popsov

Najprej skupaj penasto vmešamo maslo ter sladkor. Nato mešanici dodamo jajci ter mleko. V posebni posodi zmešamo suhe sestavine in jih počasi primešavamo mešanici. Pripravljeno maso vlijemo v namaščen štirikoten pekač in pečemo 15 minut pri 180 stopinjah.

Ko je testo spečeno, ga je potrebno razrezati in zdrobiti na čim manjše koščke. To najlažje storimo kar s pomočjo multipraktika. Seveda pa je biskvit presuh, da bi iz njega karkoli oblikovali, zato mu moramo dodati mascarpone, da ga bomo lažje oblikovali. V tem delu lahko dodamo še druge dodatke, kot so razno sadje iz kompota itd. Mi smo se odločili, da biskvitu dodamo 2 žlici Nutelle (lahko uporabite tudi zdrav čokoladni namaz brez dodanega sladkorja) in ga naredimo še bolj čokoladnega. Pri dodajanju mascarponeja bodite previdni. Najboljše je, da ga dodajate postopoma, dokler ni testo dovolj vlažno za oblikovanje kroglic. Če bo preveč vlažno, kroglice ne bodo obstale na palčkah.

Naslednji korak je oblikovanje naših cake popsov. V tujini že poznajo prav posebne pekače, v katerih je mogoče kar direktno speči biskvit v obliki kroglic, ker pa pri nas tega še ni, se moramo dela lotiti ročno. Pri tem si lahko pomagamo s pripomočkom za kepice sladoleda ali kar z navadno žlico, ki nam bo pomagala pri enakomerno velikih kroglicah. Kroglico za kroglico nato z rokami oblikujemo, dokler ne porabimo vse mase. Nato jih za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se strdijo.

Proti koncu hlajenja moramo pripraviti še obliv za naše cake popse. Tudi obliv je odvisen od vaših želja. Lahko uporabite belo, temno ali mlečno čokolado. Če želite barvne cake popse, to najlažje storite tako, da beli čokoladi dodate nekaj jedilne barve (POZOR: ta ne sme biti na vodni osnovi!).

Izbrano čokolado ustrezno stopimo nad parno kopeljo. Nato palčko do približno enega centimetra potopimo v čokolado in zapičimo do polovice naše kroglice. Kroglico na palčki v celoti potopimo v čokolado in jo malce otresemo, da od nje odteče odvečna čokolada. Pazite, da je ne vrtite v čokoladi, saj je boste tako nanesli preveč.

Sledi še najboljši in najbolj zabaven del izdelave in to je okraševanje. Če boste vaše cake popse okraševali z raznimi posipi kot so kokosova moka, mrvice, morate to storiti preden se čokolada na kroglicah strdi. Če pa se boste odločili za risanje po cake popsih, boste morali najprej počakati, da se čokolada na njih strdi. Okrašene in dokončane cake popse zapičite v stiropor in na hladno, da se ti ustrezno strdijo. Tudi v nadaljevanju jih hranite na hladnem. Zaradi obliva okoli biskvita, ki služi tudi kot zaščita, lahko cake popse v hladilniku hranite kar teden dni.

Naše male slaščice so tako pripravljene za serviranje. Servirate jih lahko kar v stiroporju, katerega obdajte z barvnim papirjem, aluminijasto folijo ali pa jih na mizo postavite kar v kozarcu. Upam, da bodo cake popsi tudi vas navdušili v takšni meri kot so navdušili nas.

Za konec pa smo vam pripravili še nekaj tipičnih težav, ki se vam lahko pojavijo pri izdelavi cake popsov in nasvete s katerimi jih lahko odpravite.

Težava št. 1: Kroglice cake popsov padejo iz palčke

Rešitev: To je eden izmed bolj pogostih težav pri izdelavi cake popsov. Razlogov za to je lahko več. Prvi je sigurno velikost kroglice same, saj zaradi prevelike velikosti kroglica zaradi teže pade dol. Zato poskusite vaše cake popse narediti s pomočjo žlice, da le ti ne bodo preveč veliki. Težava se lahko skriva tudi v predebelo nanešenem oblivu, saj tudi ta vleče kroglico dol.

Težava št. 2: Kroglice cake popsov niso gladke

Rešitev: Ta težava nastane zaradi testa naših cake popsov. Prvo pazite, da testo ne bo preveč pečeno in obenem dobro pregnetite testo skupaj z mascarponejem, da postane dovolj vlažno za oblikovanje. Tudi pri oblikovanju kroglic pazite, da vsako potrpežljivo oblikujte s pomočjo vaših dlani.

Težava št 3: Razpoke na cake popsih

Rešitev: Razpoke na cake popsih nastanejo zaradi prevelike temperaturne razlike med prelivom in kroglico samo. Ker kroglico vzamemo iz hladilnika je le ta hladna, čokolada pa vroča. To težavo lahko odpravimo tako, da cake popse iz hladilnika vzamemo že nekaj časa preden jih začnemo pomakati v čokolado in da ta ni preveč vroča.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno