Browniji z višnjami so dekadentna in popolnoma neustavljiva sladica! To bo najboljši način za opis teh brownijev z višnjami. Browniji so v bistvu čokoladni piškoti s tankim, razpokanim vrhom, mehko sredico ter hrustljavimi žvečljivimi robovi. Za sočnost poskrbijo še koščki sladkih in sočnih češenj, potrebujemo sploh še kaj več?
Browniji so pripravljeni hitro in enostavno ter so idealni za peko za vsako priložnost. Višnje, v tem receptu lahko uporabite sveže, konzervirane ali zamrznjene. Kakav v prahu: poskusite uporabiti nesladkan, nizozemsko predelan kakav v prahu.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.
Nizozemski predelan kakav je veliko manj grenak od naravnega kakava v prahu, ker je bil obdelan z alkalnimi snovmi za zmanjšanje kislosti kakava. Običajno je tudi temnejšega videza in daje temnejše testo.
Browniji naj se pred postrežbo ohladijo. Počakajte vsaj eno uro, najbolje pa je, da se popolnoma ohladijo. Dlje ko boste čakali, preden jih narežete, bolje bo. Ohlajeni se bodo lepo razrezarli, medtem, ko toplih ne boste mogli razrezati v lepe oblike.
Brownije lahko pripravite tudi samo s čokolado ali z drugim sadjem. Pripravili smo nekaj idej: