Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Baklava cheesecake

  • (1)
  • Čas priprave:
  • Težavnost:
    • Št. sestavin: 14
    baklava cheesecake so debele cheesecake torte ter preliva pripravljenega z orehi medom in limono baklava cheesecake so cudovita mesanica okusov in tekstur hrustljanje oresckov in polnilo testa odlicno odtehta bogato kremasto cheesecake torto

    Baklava cheesecake so debele cheesecake torte ter preliva pripravljenega z orehi, medom in limono. Baklava cheesecake so čudovita mešanica okusov in tekstur. Hrustljanje oreščkov in polnilo testa odlično odtehta bogato, kremasto cheesecake torto. 


    Med in limona v prelivu nista preveč močna, vendar dajeta subtilen okus celotni cheesecake rezini. Čeprav je cheesecake precej preprost za pripravo, se lahko zgodi, da vam ne uspe. Zato smo pripravili nasvet, s katerim bo priprava zagotovo uspela.


    Poskrbite, da bodo VSE sestavine prave sobne temperature. Kremni sir, jajca in kisla smetana morajo imeti PRAVO sobno temperaturo, da se lahko stopijo v kremasto cheesecake kremo brez grudic. Priporočamo, da sestavine pustite na pultu vsaj 2 uri pred pripravo.

    Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

    Baklava cheesecake

    • Čas priprave:
    • Težavnost:
      • Št. sestavin: 14

      Sestavine:

      • 6 listov listnatega testa
      • 60 g masla, stopljenega
      • 450 g kremnega sira, sobna temperatura
      • 80 g kisle smetane
      • 2 jajci, sobne temperature
      • 130 g sladkorja
      • 2 žlici medu
      • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
      • 170 g medu
      • 170 ml vode
      • 100 g pistacij, drobno sesekljanih
      • 125 g orehov, drobno sesekljanih
      • 1 žlica limoninega soka
      • 1/4 čajne žličke soli

      Navodila za uporabo:

      1. Korak

      Pečico segrejte na 180°C in 23 cm kvadratni pekač na vseh straneh obložite s papirjem za peko.

      2. Korak

      Obrežite en list testa, da se prilega vaši ponvi in ga položite v pripravljen pekač. Premažite s stopljenim maslom in narežite naslednji kos. Ponavljajte, dokler v pekaču ne dobite 12 plasti testa.

      3. Korak

      Postavite v pečico, da se peče 15 minut ali do zlato rjave barve.

      4. Korak

      Medtem ko se skorja slepo peče, naredite cheesecake. Zmehčan kremni sir, kislo smetano sobne temperature, med in sladkor stepajte v mešalniku, dokler ne postane gladko in kremasto, približno 1 minuto. Dodajte vanilijevo pasto. Jajca dodajajte postopma ter stepajte, dokler se ne povežejo z ostalimi sestavinami.

      5. Korak

      Maso za cheesecake prelijemo čez pečeno testo.

      6. Korak

      Cheesecake previdno položite na srednjo rešetko pečice in pecite 40 minut. Cheesecake bo na koncu še vedno “majav” v sredini.

      7. Korak

      Ko so kolački pečeni, pečico ugasnemo in rahlo odpremo vrata pečice. Cheesecake pustimo eno uro v ugasnjeni pečici, da se postopoma ohladi.

      8. Korak

      Medtem ko se cheesecake ohlaja, pripravimo baklavin preliv. V ponvi z debelim dnom na srednjem ognju zmešajte med in vodo ter kuhajte, dokler se ne zgosti in zmanjša za približno polovico. Vedeli boste, da je pripravljen, ko se zmes zgosti in bo prekrila hrbtno stran žlice.

      9. Korak

      Odstavite z ognja in dodajte oreščke, limonin sok in sol. Mešajte, da se združi.

      10. Korak

      Preliv prelijte po vrhu pečenega cheesecaka in ga razporedite v enakomerno plast. Cheesecake pokrijemo s folijo in postavimo čez noč v hladilnik, da se strdi.

      Naroči sestavine z 10% popustom:

      Vrhunski BAM izdelki za peko.

      Popust za izdelke iz recepta - 10%:
      -0,99 €
      Skupaj:
      8,91 €
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Postani slaščičarski mojster

      Postani slaščičarski mojster

      Želim prejeti čoko e-revijo!

      Želim prejeti čoko e-revijo!

      Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
      Novice
      Recepti
      Aktualno
      Novice
      Recepti
      Aktualno