BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Baklava cheesecake

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave:
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 14
baklava cheesecake so debele cheesecake torte ter preliva pripravljenega z orehi medom in limono baklava cheesecake so cudovita mesanica okusov in tekstur hrustljanje oresckov in polnilo testa odlicno odtehta bogato kremasto cheesecake torto

Baklava cheesecake so debele cheesecake torte ter preliva pripravljenega z orehi, medom in limono. Baklava cheesecake so čudovita mešanica okusov in tekstur. Hrustljanje oreščkov in polnilo testa odlično odtehta bogato, kremasto cheesecake torto. 


Med in limona v prelivu nista preveč močna, vendar dajeta subtilen okus celotni cheesecake rezini. Čeprav je cheesecake precej preprost za pripravo, se lahko zgodi, da vam ne uspe. Zato smo pripravili nasvet, s katerim bo priprava zagotovo uspela.


Poskrbite, da bodo VSE sestavine prave sobne temperature. Kremni sir, jajca in kisla smetana morajo imeti PRAVO sobno temperaturo, da se lahko stopijo v kremasto cheesecake kremo brez grudic. Priporočamo, da sestavine pustite na pultu vsaj 2 uri pred pripravo.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

  • 6 listov listnatega testa
  • 60 g masla, stopljenega
  • 450 g kremnega sira, sobna temperatura
  • 80 g kisle smetane
  • 2 jajci, sobne temperature
  • 130 g sladkorja
  • 2 žlici medu
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • 170 g medu
  • 170 ml vode
  • 100 g pistacij, drobno sesekljanih
  • 125 g orehov, drobno sesekljanih
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1/4 čajne žličke soli

Navodila za uporabo:

1
Pečico segrejte na 180°C in 23 cm kvadratni pekač na vseh straneh obložite s papirjem za peko.
2
Obrežite en list testa, da se prilega vaši ponvi in ga položite v pripravljen pekač. Premažite s stopljenim maslom in narežite naslednji kos. Ponavljajte, dokler v pekaču ne dobite 12 plasti testa.
3
Postavite v pečico, da se peče 15 minut ali do zlato rjave barve.
4
Medtem ko se skorja slepo peče, naredite cheesecake. Zmehčan kremni sir, kislo smetano sobne temperature, med in sladkor stepajte v mešalniku, dokler ne postane gladko in kremasto, približno 1 minuto. Dodajte vanilijevo pasto. Jajca dodajajte postopma ter stepajte, dokler se ne povežejo z ostalimi sestavinami.
5
Maso za cheesecake prelijemo čez pečeno testo.
6
Cheesecake previdno položite na srednjo rešetko pečice in pecite 40 minut. Cheesecake bo na koncu še vedno “majav” v sredini.
7
Ko so kolački pečeni, pečico ugasnemo in rahlo odpremo vrata pečice. Cheesecake pustimo eno uro v ugasnjeni pečici, da se postopoma ohladi.
8
Medtem ko se cheesecake ohlaja, pripravimo baklavin preliv. V ponvi z debelim dnom na srednjem ognju zmešajte med in vodo ter kuhajte, dokler se ne zgosti in zmanjša za približno polovico. Vedeli boste, da je pripravljen, ko se zmes zgosti in bo prekrila hrbtno stran žlice.
9
Odstavite z ognja in dodajte oreščke, limonin sok in sol. Mešajte, da se združi.
10
Preliv prelijte po vrhu pečenega cheesecaka in ga razporedite v enakomerno plast. Cheesecake pokrijemo s folijo in postavimo čez noč v hladilnik, da se strdi.

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
9,90 €8,91 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno