Jesen je čas, ko narava obarva svoje listje v tople odtenke rjave, oranžne in rumene barve ter nam ponudi obilico okusnih kostanjev. Kuhani kostanji so odlična sestavina za različne sladice in vas bodo razvajali s svojim edinstvenim okusom. Poleg odličnega okusa so tudi hranljivi, saj vsebujejo vitamine in minerale ter so nizkokalorični.
V tem članku vam bomo predstavili 5 odličnih idej za jesenske sladice s kostanji, ki bodo navdušile vaše goste in družino.
- Kostanjev pire s cimetom in vanilijo
Kostanjev pire je odličen začetek naše seznama. Preprosto skuhajte kostanje, jih olupite, in nato pretlačite v pire. Dodajte malo cimeta, BAM vaniljeve paste ter sladkorja po okusu. Postrezite kot mousse s stepeno smetano ali pa ga uporabite kot nadev za palačinke. Ta okusna sladica bo navdušila vse ljubitelje kostanjev.
- Kostanjeve kocke s čokolado
Če ste ljubitelj čokolade, boste zagotovo oboževali kostanjeve kocke s čokolado. Zmešajte kostanjev pire z BAM kakavom v prahu. Dodajte stopljeno kokosovo maslo in stopljene BAM čokoladne kapljice. Oblikujte kocke in jih postavite v hladilnik, da se strdijo. Ta sladica je popolna kombinacija hrustljavega in kremastega.
Kroglice so preproste za pripravo in odlične kot prigrizek ali hitra sladica. Zmešajte kostanjev pire z malo medu, oreščki in kokosom. Nato oblikujte majhne kroglice in jih povaljajte v BAM kakavu v prahu ali kokosovi moki. Rezultat so okusne in zdrave kroglice, ki vas bodo napolnile z energijo.
Kostanjeva marmelada je odličen način za ohranjanje okusa jeseni skozi celo leto. Kuhane kostanje zmešajte s sladkorjem, limoninim sokom in lupino ter jih skuhajte v gosto marmelado. Postrezite jo na svežem kruhu ali jo uporabite kot nadev za pite.
Za zaključek vam predstavljamo preprosto kostanjevo torto. Uporabite recept za katerokoli čokoladno torto, mi vam priporočamo naš recept za “Čokoladno torto s kremo” in namesto moke uporabite kuhan in zdrobljen kostanj. Presenečeni boste, kako okusna, bogata z vlakninami in nizkokalorična bo vaša čokoladna torta.
Skuhane in olupljene kostanje lahko tudi zamrznete za ozimnico. Krasno se obnesejo v čokoladnih moussih, kremah za torte ali pa se uporabijo namesto moke v vseh sladicah.
Kostanji so v jeseni nepogrešljiva sestavina za pripravo okusnih sladic. Izkoristite dar narave in uporabite svojo domišljijo. Ne bo vam žal!