Že znate sami pripraviti čokoladno listje za dekoracijo slaščic? Oglejte si video kako pripraviti pravo čokoladno listje!
Ne glede na letni čas je lahko čokoladno listje lep okras ali del dekoracije na naši torti ali sladici. Tudi pripraviti jih je čisto preprosto. Vse kar potrebujemo je sveže listje (priporočamo takšno z več žilicami, saj le-te pustijo lep odtis na čokoladi), pravo čokolado, čopič in nekaj običajnih kuhinjskih pripomočkov.
Kaj potrebujemo?
Sveže listje – listom pustimo nekoliko peclja, da bomo lažje prijeli list
1 ali več kuhalnic (odvisno koliko čokoladnega listja bomo pripravili)
Postopek priprave
Pripravimo listje in pekač s peki papirjem. Na pekač položimo kuhalnico.
Nad vodno kopeljo stopimo čokoladne kapljice.
Vzamemo list (najbolje, da ga primemo za pecelj oziroma konec lista) in s čopičem nanesemo plast čokolade na list.
Liste s čokolado odlagamo na pekač na kuhalnico, da bodo naši strjeni čokoladni listi valovite listnate oblike.
Pustimo, da se čokolada strdi v hladilniku za 2 uri nato nežno odlepimo liste od čokolade in naše čokoladno listje je pripravljeno!
Pripravo si lahko ogledate tudi v video vsebini spodaj:
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.
Rumenjakom dodamo vaniljevo pasto, sladkor v prahu, jedilni škrob in rum. Prilijemo še 50 ml mleka in z metlico mešamo, da dobimo gladko maso brez grudic.
Preostalo mleko damo v kozico in ga segrevamo do vrelišča.
Eno zajemalko vrelega mleka pomešamo z jajčno maso, nato pa jajčno maso med mešanjem z metlico počasi prilivamo k vrelemu mleku.
Nastalo kremo ob stalnem mešanju na srednje močnem ognju kuhamo še od 5 do 7 minut, da se zgosti.
V kremo vmešamo še grobo kokosovo moko. Količino prilagodimo svojemu okusu.
Kozico s kremo odstavimo z ognja. S prozorno živilsko folijo jo pokrijemo tik do kreme, da se na njej ne naredi skorjica.
Za približno 5 ur jo postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi in strdi.
Ohlajeno stepemo z električnim ročnim mešalnikom v gladko kremo, nato vanjo z lopatko narahlo umešamo še stepeno sladko smetano. Količino prilagodimo glede na to, kako kompaktno kremo želimo.
Na dno kozarčkov nadrobimo biskvit ali piškote ter po vrh nabrizgamo kremo. Raffaello v kozarcu okrasimo s kokosom in raffaello kroglico.
Pečico segrejemo na 180°C. Graham piškote in mandlje zmešamo v drobtine. Presujemo v srednje veliko skledo in zmešamo sladkor in stopljeno maslo, dokler se ne povežeta. Močno pritisnemo na dno in navzgor ob straneh pekača za pite. Predhodno pečemo 8 minut. Pečico pustimo vključeno.
Pripravimo nadev: sladkano kondenzirano mleko, limonin sok in rumenjake stepemo. Pripravljeno limonio kremo vlijemo v toplo piškotno skorjo.
Pito pečemo med 18-21 minut ali dokler se le *rahlo* ne zamaja v sredini. Odstranimo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladi na rešetki. Ko se ohladi, pokrijemo in še vsaj za eno ohlajamo v hladilniku. Okrasimo po želji.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.