Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Kako pripravimo čokoladno listje za dekoracijo?

  • Čas branja Čas branja: 1 minuta
kako pripravimo cokoladno listje za dekoracijo

Že znate sami pripraviti čokoladno listje za dekoracijo slaščic? Oglejte si video kako pripraviti pravo čokoladno listje!

Ne glede na letni čas je lahko čokoladno listje lep okras ali del dekoracije na naši torti ali sladici. Tudi pripraviti jih je čisto preprosto. Vse kar potrebujemo je sveže listje (priporočamo takšno z več žilicami, saj le-te pustijo lep odtis na čokoladi), pravo čokolado, čopič in nekaj običajnih kuhinjskih pripomočkov.

Kaj potrebujemo?

  • Sveže listje – listom pustimo nekoliko peclja, da bomo lažje prijeli list
  • Čokoladne kapljice – temne, mlečne ali bele
  • Čopič za nanašanje barve
  • 1 ali več kuhalnic (odvisno koliko čokoladnega listja bomo pripravili)

 

Postopek priprave

  1. Pripravimo listje in pekač s peki papirjem. Na pekač položimo kuhalnico.
  2. Nad vodno kopeljo stopimo čokoladne kapljice.
  3.  Vzamemo list (najbolje, da ga primemo za pecelj oziroma konec lista) in s čopičem nanesemo plast čokolade na list.
  4. Liste s čokolado odlagamo na pekač na kuhalnico, da bodo naši strjeni čokoladni listi valovite listnate oblike.
  5. Pustimo, da se čokolada strdi v hladilniku za 2 uri nato nežno odlepimo liste od čokolade in naše čokoladno listje je pripravljeno!

 

Pripravo si lahko ogledate tudi v video vsebini spodaj:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno