
Sestavine:
- 2,5dl mleka
- 30g svežega kvasa
- 50g sladkorja
- 60g masla
- 2 žlički BAM vaniljeve paste
- ščep soli
- 3 žlice ruma
- naribana lupinica ene limone
- 250g ostre moke
- 250g gladke moke
- BAM FIT Akademija marelični džem za nadev
- sladkor in cimet za posip
- 1 jajce
- 3 rumenjaki
Navodila za uporabo:
1
Mleko segrejte do mlačnega. 50ml mleka zmešajte s kvasom in dodajte žličko sladkorja. Kvasec naj vzhaja 10 minut.
2
V preostalem mleku raztopite maslo, sladkor in vaniljev sladkor. Mešajte, dokler se sestavine ne povežejo. Če je maslo prehladno in se ne stopi, mešanico malenkost segrejte. Dodajte še rum in limonino lupinico.
3
Moko presejte v večjo skledo. Naredite jamico na sredini in vanjo vlijte mlečno mešanico, kvasec, rahlo razžvrkljano jajce in rumenjake. Zagnetite testo, ki bo sprva precej lepljivo. Gnetite tako, da testo zajemate ob robu posode, potegnete in prepognete. Pokrijte in pustite vzhajati eno uro na toplem.
4
Pripravite pekač s peki papirjem. Testo stresite na pomokano delovno površino, ga hitro pregnetite in razdelite na kose (teža posameznega kosa naj bo okoli 60/70g). Iz kosov oblikujte kroglice.
5
Krofi naj vzhajajo še 30 minut, medtem pečico segrejte na 180°C.
6
Krofe pečete 15 minut, dokler ne dobijo zlato-rumene barve. Ko se krofi malenkost ohladijo, jih napolnite z BAM FIT Akademija mareličnim džemom brez dodanega sladkorja in jih po želji posujte z mešanico sladkorja in cimeta.