1
Pečico segrejemo na 180°C. Pripravimo modelčke za mafine in jih obložimo s papirnatimi košaricami ali jih namažemo z malo olja.
2
V veliki skledi zmešamo polnozrnato moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in chia semena.
3
V drugi skledi zmešamo kokosovo olje, javorjev sirup, pretlačeno banano, jabolčni sok in BAM vaniljevo pasto.
4
Mokre sestavine prelijemo v suhe sestavine in nežno premešamo, dokler se vse sestavine ne povežejo. Pazimo, da ne mešamo preveč, da mafinii ne bodo postali žilavi.
5
Na koncu vmešamo še BAM preliv Jagoda.
6
Testo nato nadevajmo v pripravljene modelčke za mafine, do približno ¾ višine.
7
Mafine pečemo v ogreti pečici približno 18-20 minut oziroma dokler ne postanejo zlatorjave barve. Lahko naredimo test z zobotrebcem: ko ga vstavimo v mafine in ga izvlečemo, mora ostati suh.
8
Ko so pečeni, jih vzamemo iz pečice in pustimo, da se malo ohladijo v modelčkih, nato pa jih prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladijo.