Sestavine:
- 500 g moke
- 7g suhega kvasa
- 250 ml mlačnega mleka
- 100 g sladkorja
- 1 čajna žlička soli
- 2 jajci
- 100 g stopljenega masla
- 200 g BAM čokoladno-lešnikovega namaza
- Dodatno maslo za mazanje modela
Velika noč je praznik, ki ga po vsem svetu zaznamujejo različne tradicije, simboli in seveda, kulinarika. Gre za čas, ko se družine zberejo in skupaj praznujejo, ob tem pa ne sme manjkati miza polna tradicionalnih jedi.
Med temi izstopa potica, klasika velikonočne mize, ki odraža s svojimi bogatimi nadevi bogastvo lokalne kulinarične dediščine. Vendar pa se vedno najde prostor za malo kreativnosti in inovacij v tradicionalnih receptih, kar nas pripelje do babke.
RECEPT: Čokoladna potica z lešniki
Za vse, ki želite letos na praznično mizo postaviti nekaj drugačnega, predstavljamo recept za babko z BAM lešnikovim namazom s kakavom. Namaz je pripravljen po skrbno dodelani recepturi in vsebuje najmanj 50% najboljših praženih lešnikov iz Piemonta. Lešniki dajo namazu pristen in intenziven okus ter kremasto strukturo, ki je kot nalašč za bogato polnjenje naše babke.
Babka, sladki kvasni kolač vzhodnoevropskega izvora, predstavlja krasno alternativo klasični potici. S svojo pleteno obliko in sočnim nadevom je ne samo vizualno privlačna, ampak tudi izjemno okusna. Babka, obogatena s čokoladno-lešnikovim namazom BAM, prinaša svežino na praznično mizo, hkrati pa ohranja spoštovanje do tradicije skozi uporabo klasičnih tehnik priprave kvašenega testa.