Sestavine:
sestavine za zmes
- 250 g veganske temne čokolade (z vsaj 70 % kakava)
- 7 jedilnih žlic mleka (najbolje kokosovega)
Pričakujete goste, ki se izogibajo živilom živalskega izvora in glutenu, ali pa se temu izogibate tudi sami? Predstavljamo vam preprost recept za čokoladne trufle iz le 2 sestavin, ob katerih si boste vi in vaši gostje obliznili prste!
Če iščete popolno čokoladno pecivo, s katerim boste navdušili svoje goste, so čokoladni trufli prava izbira. Za njihovo pripravo vam ni potrebno biti kuharski mojster – naribati čokolado, segreti mleko in mešati sestavine zna vsak. Nekaj posebnega so tudi zato, ker zanje ne potrebujete posebnih pripomočkov (zagotovo jih imate v svoji kuhinji). Kljub temu, da so narejeni iz le 2 sestavin, pa ne boste prav nič prikrajšani za njihov bogat kremni okus. Za nameček so ravno prav sladki in majhni, da lahko brez vsake slabe vesti pojeste še kakšnega več. Priročni so kot hiter prigrizek na poti, v lično zaviti embalaži pa so lahko tudi prav lepo čokoladno darilo.Pripomočki:
To slastno čokoladno pecivo lahko postrežete takoj, lahko pa ga postavite v hladilnik čez noč, da se trufli dobro strdijo. V hladilniku jih lahko hranite do 1 tedna, v zamrzovalniku pa tudi do 1 meseca. Popolna rešitev za nenapovedan obisk!