BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Vegansko čokoladno pecivo brez glutena

 • (1)
 • Čas priprave: 4 ure
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 3
vegansko cokoladno pecivo brez glutena

Pričakujete goste, ki se izogibajo živilom živalskega izvora in glutenu, ali pa se temu izogibate tudi sami? Predstavljamo vam preprost recept za čokoladne trufle iz le 2 sestavin, ob katerih si boste vi in vaši gostje obliznili prste!

Če iščete popolno čokoladno pecivo, s katerim boste navdušili svoje goste, so čokoladni trufli prava izbira. Za njihovo pripravo vam ni potrebno biti kuharski mojster – naribati čokolado, segreti mleko in mešati sestavine zna vsak. Nekaj posebnega so tudi zato, ker zanje ne potrebujete posebnih pripomočkov (zagotovo jih imate v svoji kuhinji). Kljub temu, da so narejeni iz le 2 sestavin, pa ne boste prav nič prikrajšani za njihov bogat kremni okus. Za nameček so ravno prav sladki in majhni, da lahko brez vsake slabe vesti pojeste še kakšnega več. Priročni so kot hiter prigrizek na poti, v lično zaviti embalaži pa so lahko tudi prav lepo čokoladno darilo

 

Pripomočki:

 1. srednje velika posoda
 2. kozica
 3. pokrovka
 4. žlica
 5. zajemalka za sladoled (ali večja žlica)
 6. pladenj
 7. papir za peko
 

To slastno čokoladno pecivo lahko postrežete takoj, lahko pa ga postavite v hladilnik čez noč, da se trufli dobro strdijo. V hladilniku jih lahko hranite do 1 tedna, v zamrzovalniku pa tudi do 1 meseca. Popolna rešitev za nenapovedan obisk!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Vegansko čokoladno pecivo brez glutena

 • Čas priprave: 4 ure
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 3

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Naribajte čokolado in jo stresite v posodo. Bolj na drobno kot bo čokolada naribana, lepše se bo kasneje stopila.
2. Korak V kozici segrejte mleko, da postane zelo vroče (a ne sme zavreti).
3. Korak Ko se mleko segreje, z njim prelijte naribano čokolado in posodo narahlo pokrijte s pokrovko (če je nimate, posodo pokrijte z brisačo), da v posodi zadržite toploto. Pustite stati 5 minut.
4. Korak Odkrijte posodo in z žlico nežno zmešajte sestavini ter pazite, da zraven ne pride zrak. Mešajte, dokler zmes ne postane popolnoma kremna in gladka.
5. Korak Odkrito posodo postavite v hladilnik za približno 3 ure oziroma tako dolgo, da se zmes popolnoma strdi. To lahko preizkusite tudi tako, da v sredino posode zapičite nož in tako ugotovite, ali se še kaj čokoladne mešanice prime na nož. Če je ta skoraj popolnoma čist, je zmes pripravljena, v nasprotnem primeru pa pustite posodo v hladilniku še nekaj časa.
6. Korak Z zajemalko za sladoled (če jo imate, sicer pa z večjo žlico) iz zmesi oblikujte majhne kepice, nato pa z rokami nežno, a čvrsto oblikujte kroglice.
1. Korak Trufle lahko popestrite tako, da jih povaljate v kakavu v prahu, nato pa postavite na pladenj, zaščiten s papirjem za peko.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno