Sestavine:
- 50 g smetane za stepanje
- 135 g BAM mlečne čokolade
- 135 g BAM jagodne čokolade
- 135 g BAM bele čokolade
- 6 lističev želatine
- sveže jagode, čokoladni ostružki, piškoti (za okras)
@bam_chocolate1 Poustvarite okus sladoledne nostalgije! ? Izgubite se v čokoladnem raju, ki ga boste doživeli ob vsakem grižljaju čokoladnega moussa. SESTAVINE: 510 g smetane za stepanje 135 g BAM mlečne čokolade 135 g BAM jagodne čokolade 135 g BAM bele čokolade 6 lističev želatine Dodatki za okrasitev (sveže jagode, čokoladni ostružki, piškoti) RECEPT: 1. KORAK Stepemo 120 g smetane, da dobimo gladko kremo. 2. KORAK Lističa želatine namočimo v hladno vodo in pustimo 10 minut. 3.KORAK Stopimo mlečno čokolado ter ji primešamo 50 g tople smetane, da dobimo gladko zmes. Mešamo dokler se čokolada popolnoma ne stopi. 4. KORAK V toplo čokoladno zmes vmešamo ožeti raztopljeni želatini in dobro premešamo. Takoj za tem nežno primešamo še stepeno smetano. 5. KORAK Pripravimo kozarčke in jih napolnimo s čokoladnim mousseom. Postavimo jih v hladilnik. 6. KORAK Postopek ponovimo še z BAM jagodno in BAM belo čokolado. Tako ustvarimo prečudovite večbarvne plasti. 7. KORAK Sladice pustimo v hladilniku nekaj ur, da se mousse strdi. Pred serviranjem kozarčke okrasimo po želji - s svežimi jagodami, čokoladnimi ostružki ali s stepeno smetano. Dober tek! ✨ #tribarvnicokoladnimousse #chocoholic #sladicavkozarcu #mojacokoladasi #bamchocolate ♬ original sound - BAM - Become A Master
Naš čokoladni mousse v kozarčku združuje izjemno kremasto teksturo s polnimi okusi čokolade, vanilje in jagode - pravi trojni užitek, ki se stopi v ustih in vas popelje nazaj v čase legendarnega sladoleda. Nostalgija užitka se združi s sladko klasiko, ki jo odlikujejo značilne kombinacije okusov čokolade, vanilije ter jagode.
Prepustite se čarom nostalgičnih okusov in se izgubite v čokoladnem raju, ki ga boste doživeli ob vsakem nepozabnem grižljaju.
V kolikor bi rajši pripravili Trobarvno torto pa imamo za to tudi recept:
Da bosta nakup in priprava Trobarvnega čokoladnega moussa lažja, smo vse tri okuse čokolad stisnili v slaščičarski paket.
Stepemo 120 g smetane, da dobimo gladko kremo.
Dva lističa želatine namočimo v hladno vodo in pustimo 10 minut.
Stopimo mlečno čokolado ter ji primešamo 50 g tople smetane, da dobimo gladko zmes. Mešamo dokler se čokolada popolnoma ne stopi.
V toplo čokoladno zmes vmešamo ožeti raztopljeni želatini in dobro premešamo. Takoj za tem nežno primešamo še stepeno smetano.
Pripravimo kozarčke in jih napolnimo s čokoladnim mousseom. Postavimo jih v hladilnik.
Postopek ponovimo še z BAM jagodno in BAM belo čokolado. Tako ustvarimo prečudovite večbarvne plasti.
Sladice pustimo v hladilniku nekaj ur, da se mousse strdi.
Pred serviranjem kozarčke okrasimo po želji - na primer s svežimi jagodami, čokoladnimi ostružki ali s stepeno smetano.