Sestavine:
- 1 velika zrela banana
- 120 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- ½ žličke BAM vanilijeve paste
- BAM avokadovo olje v spreju
- BAM vanilijin sladkor s pravo vanilijo
- ½ žličke mletega cimeta
Če iščeš odličen in preprost način kako porabiti zrele banane imamo zate popoln recept. Naše sladke bananine kroglice so prava poslastica, ki jo lahko pripraviš v hipu.
Banane so izjemno vsestransko sadje, polne naravnih sladkorjev in hranil, ki se odlično obnesejo v sladicah. Ko banane postanejo zelo zrele, so najboljše za peko, saj so bolj sladke in mehkejše. Ta recept je popoln način, da izkoristiš tiste zrele banane, ki čakajo na pultu.
Banano s pomočjo vilice pretlačimo v fino kašo.
V večji posodi zmešamo bananin pire, moko, pecilni prašek in BAM vanilijevo pasto. Najlažje zmešamo z uporabo metlice ali silikonske lopatice. Ko se sestavine dobro povežejo vzamemo testo iz posode ter ga gnetemo dokler to ni elastično in rahlo vlažno.
Čas je za oblikovanje kroglic. Roke namažemo z avokadovim oljem in iz testa oblikujemo majhne kroglice v velikosti golf žogic.
Razporedimo jih na pekač katerega smo predhodno obložili s peki papirjem. Med kroglicami pustimo malce prostora.
Kroglice pečemo 7 minut na 180°C. Po peki bodo bananine kroglice rahlo hrapave in suhe na robovih.
Kroglice vzamemo iz pečice ter še tople pošpricamo z avokadovim oljem ter pazimo, da prekrijemo celotno površino.
Tople kroglice povaljamo v mešanici sladkorja in cimeta. Pazimo, da jih enakomerno prekrijemo.
Bananine kroglice še tople postrežemo, dober tek!