Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Sladka kremna enolončnica s kruhom in jagodičevjem

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
sladka kremna enoloncnica s kruhom in jagodicevjem

Kje pa je pravilo, da se enolončnica postreže samo kot slana jed? Ta kremna enolončnica s francoskim popečenim kruhom iz mešanice jagod in kremnega sira združuje sočne jagode, svilnat kremni sir, prepojen z bogato jajčno kremo z rjavim sladkorjem. Ta impresivna jed za zajtrk ali malico je popolnoma kremasta, mehka in hrustljava. Najboljši del pa je, da je priprava PREPROSTA! In BONUS: vaša kuhinja bo vse jutro dišala po peki.

Sladko kremno enolončnico lahko postrežete tudi z vanilijevo kremo. Recept najdete tukaj.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sladka kremna enolončnica s kruhom in jagodičevjem

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • 1 štruca francoskega kruha
  • 225 g polnomastnega kremnega sira, zmehčanega na sobno temperaturo
  • 15 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • 280–300 g mešanega svežega jagodičevja, kot so borovnice, robide in narezane jagode
  • 8 velikih jajc
  • 480 ml polnomastnega mleka
  • 1/2 čajne žličke mletega cimeta
  • 135 g rjavega sladkorja

Navodila za uporabo:

1. Korak

Kruh narežemo na kocke. Za najboljše rezultate pustite kruhove kocke nepokrite na sobni temperaturi nekaj ur (ali do 1 dan), da se posušijo. Če nimate časa za to, kose kruha razporedite po obloženem pekaču in pecite v pečici pri 150°C 10 minut.

2. Korak

Posodo velikosti 33 x 23 x 5 cm namastimo s sprejem proti prijemanju. Polovico kruhovih kock razporedimo po pripravljenem pekaču.

3. Korak

Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za stepanje, stepemo kremni sir sobne temperature pri srednji do visoki hitrosti, dokler ni popolnoma gladek. Stepemo sladkor v prahu in 1 žličko BAM vanilijeve paste in mešamo, dokler se ne povežeta. Na vrh kruha z žlico naključno dodamo žlice mešanice kremnega sira. Potresemo z večino jagod in nato s preostalimi kockami kruha. Na vrh položimo še nekaj jagodičevja.

4. Korak

Jajca, mleko, cimet, rjavi sladkor in eno žličko BAM vanilijeve paste stepemo. Zmes enakomerno prelijemo po kruhu. Pekač tesno pokrijemo s plastično folijo in postavite v hladilnik za najmanj 3–4 ure in največ 24 ur. Čez noč je najbolje.

5. Korak

Pečico segrejemo na 180°C.

6. Korak

Sladko enolončnico odkrito pečemo 45–55 minut oziroma dokler na vrhu ne postanejo zlato rjave barve. Potresemo s slaščičarskim sladkorjem, prelijemo z jagodnim prelivom in/ali pokapamo z javorjevim sirupom. Postrežemo toplo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno