
Sestavine:
- 100 g BAM temne čokolade brez dodanega sladkorja
- 3 velika jajca, ločena na rumenjake in beljake
- 80 g BAM kokosovega olja
- žlica medu (po želji)
- 1 čajna BAM vaniljeve paste
- 75 g polnozrnate moke (ali mandljeve moke za brezglutensko različico)
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 20g masla
- BAM FIT Akademija marelična marmelada brez dodanega sladkorja
- 200 ml sladke smetane (ali kokosove smetane za vegansko različico)
- Temna čokolada za dekoracijo
Navodila za uporabo:
1
Pečico segrejte na 180°C. Čokolado in 20g masla stopite v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. V veliki skledi zmešajte rumenjake z eritritolom in vanilijevo esenco, dokler mešanica ne postane svetla in kremasta. Nežno vmešajte stopljeno čokoladno mešanico.
2
V drugi skledi stepite beljake v trd sneg. Nežno vmešajte beljake v čokoladno mešanico. Vmešajte še presejano moko s pecilnim praškom. Maso vlijte v pekač in pecite približno 25-30 minut. Ko je pečeno, pustite, da se popolnoma ohladi.
1
Biskvit narežite na kocke ali z uporabo kozarca izrežite kroge, ki se prilegajo vašim kozarčkom. V vsak kozarček na dno položite plast biskvita. Na biskvit dodajte plast BAM FIT Akademija marelične marmelade. Ponovite plasti, dokler ne napolnite kozarčkov. Zaključite z vrhnjo plastjo stepene smetane. Na vrh dodajte koščke temne čokolade ali naribano čokolado.