Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Rižev narastek

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
rizev narastek

Puhast rižev narastek vedno razveseli

Rižev narastek je enostaven za pripravo. Najlepše pri pripravi riževega narastka je to, da je zelo enostaven in nekompliciran za pripravo in da ni prav nič nezdrav, če vanj ne vmešate “pol tone sladkorja”. Za osnovo uporabimo mlečni riž, najbolje se obnese okroglozrnati (arborio), ki ga pred kuhanjem vedno dobro sperite. Da rižev narastek ne bo presuh, vedno glejte, da je še topel mlečni riž dovolj tekoč, saj se bo med ohlajanjem riž še napil tekočine. Pečemo približno 40 minut. Odvisno, koliko zlato-rumene kožice si želite na vrhu riževega narastka, predlagamo, da zadnjih 10 minut zapečete narastek samo z vrha, da bo skorjica še bolj izrazita. Če pa vidite, da se narastek preveč “žge”, ga lahko za nekaj minut pečete prekritega z alu folijo.

Rižev narastek lahko postrežete topel ali hladen. Hranite pa ga lahko vsaj 3 dni v zaprti posodi v hladilniku, ali ga po želji celo zamrznete in na hitro odtajate v mikrovalovni ali navadni pečici, ko si zaželite pristne sladice.

BAM NASVET: Preden postrežete rižev narastek, počakajte, da se malce ohladi. Lahko ga obogatite s prelivom iz malin, ter okrasite s svežimi listi mete. Zares osvežujoč in ravno prav sladek je BAM preliv Malina s kar 70% deležem malin, ki bo navdušil tudi najzahtevnejše gurmane. Ni ga čez bombastično prelivanje in mešanje mehkih mlečnih in kislo-sladkih okusov, ko se sadni preliv vpije v pore med riževimi zrni.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Rižev narastek

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Mleko zavremo s soljo in vanilijevo pasto, stresemo vanj opran riž (najbolje, da je to okroglozrnati riž vrste arborio) in ga pri slabi vročini mehko skuhamo (približno 30 minut). Pomembno je, da riž ni suh, temveč je še dovolj tekoč, da bo med peko v pečici ohranil svojo sočnost. 
2. Korak

Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake v večji posodi zmešamo s sladkorjem in nastrgano limonino lupinico. Sestavine temeljito zmešamo z električnim mešalnikom, da dobimo popolnoma gladko maso. Nato masi dodamo še zmehčano maslo ter stepamo z električnim mešalnikom, dokler se maslo popolnoma ne poveže z ostalimi sestavinami. Beljake stepemo posebej, dokler ne nastane čvrst sneg.

3. Korak

V skledo z rumenjaki dodamo mlečni riž, ki smo ga predhodno ohladili na sobno temperaturo. Z lopatko ali kuhalnico nežno mešamo, da se vse sestavine povežejo. Nato z nežnimi krožnimi gibi postopoma vmešamo stepeni sneg ter pri tem pazimo, da zmes ohranja svoj volumen in da se sneg čim bolj enakomerno razporedi.

4. Korak

Zmes enakomerno razporedimo po pekaču, ki smo ga prej pokrili s peki papirjem. Pečemo približno 40 minut na 180 °C. Če želite, da ima vaš rižev narastek bolj močno in hrustljavo kožico, predlagamo, da zadnjih 10 minut zapečete narastek samo z vrha, da bo skorjica še bolj izrazita. Če vidite, da se je rižev narastek že rjavo obarval, ga za nekaj minut prekrijte z alu folijo, tako da se vam do konca peke ne “zažge”.

5. Korak

Rižev narastek narežite na enakomerne kose v obliki kock. Po želji se lahko poigrate tudi z drugimi oblikami, pri čemer si pomagajte z modelčki za piškote (če teh nimate, lahko uporabite tudi kozarec z večjim premerom).

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €

O avtorju

Teja K.
Vsebinski marketing
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno