1
Najprej pripravimo vaniljevo kremo, saj se mora dobro ohladiti. V kozici na srednji temperaturi zavremo mleko. Rumenjake, jajce, sladkor, škrob in vaniljo gladko zmešamo. Vrelo mleko odstavimo in mu med stalnim mešanjem prilivamo jajčno zmes. Pristavimo in kuhamo tako dolgo, da ponovno zavre in vre vsaj dve minuti. Ves čas mešamo z metlico. Kuhano kremo odstavimo in vmešamo maslo. Pokrijemo jo s plastično folijo, tako da se je dotika, in popolnoma ohladimo.
2
Sledi priprava biskvitne mase. V manjši posodi z metlico dobro premešamo vse suhe sestavine. V drugi, večji posodi, z ročnim mešalnikom zmešamo jajce, mleko in kokosovo olje. Suhe sestavine dodamo k mokrim in z ročnim mešalnikom zmešamo ravno toliko, da se sestavine lepo povežejo.
3
Pečico segrejemo na 160°C. Pekač za mafine obložimo s papirčki za peko. Slaščičarski kremi odvzamemo približno 450 g in damo na hladno, z ostalo kremo pa napolnimo dresirno vrečko z okroglim nastavkom. Vsak papirček napolnimo z eno žličko mase, na sredino nabrizgamo kupček vaniljeve kreme in pokrijemo z eno žličko mase, ki jo razporedimo z žličko (krema, ki morebiti kuka iz mase, se bo med peko zravnala). Masa zadošča za 12 lepih, ravnih kolačkov, primernih za brizganje.
4
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut. Pečene kolačke vzamemo iz pečice in 5 minut ohlajamo v pekaču. Kolačke nato popolnoma ohladimo na mreži.
5
Sir mascarpone gladko zmešamo s kokosovo aromo, sladkorjem in vaniljevo kremo. Kremo prestavimo v dresirno vrečko z velikim zvezdastim nastavkom in jo nabrizgamo na ohlajene mafine.
6
Nabrizgane mafine posipamo z mandljevimi lističi in kokosovo moko.