Po tem receptu za borovničevo pito, bo pita boljša kot kdaj koli prej in polna sladkih sočnih borovnic, ki sedijo v zlato rjavi masleni, luskavi skorji za pito. Pita "iz nič" zahteva kar nekaj spretnosti, zato sledite sestavinam in navodilom tega recepta pa bo rezultat odlična borovničeva pita.
Uporabiti moramo:
- Uporabimo aromatične sestavine. Borovničevemu nadevu za pito ni treba dodati veliko sestavin pa vseeno dosežemo neverjeten okus. Borovnice so že same po sebi precej sladke, zato moramo dodati le malo sladkorja. Ne pozabimo limonino lupino in sok sveže limone. Če dodamo še kanček cimeta pa dobi borovničeva pita subtilen pečat, ki resnično poudari naraven okus borovnic.
- Uporabimo 2 sestavini za zgostitev: uporabimo mešanico koruznega škroba in moke. Če pito pečemo dovolj dolgo, se borovničev marmeladni nadev lepo strdi in zgosti.
Za piko na i nadev pripravimo z maslom. Kanček masla doda bogastvo in pomaga, da se sestavine nadeva povežejo.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.
Zgornje testo premažemo z jajčnim sredstvom. Premaz jajc obljublja bolj hrustljavo skorjico in pomaga razviti tisti prepoznavni zlati sijaj. Brez tega je testo dolgočasno in brez sijaja.
Maslo in jajčni premaz lahko sicer izpustimo, a ko pride do posipa, je kristalni sladkor obvezna sestavina.Sladkim pitam doda malo hrustljavosti in iskrice.
Če so vam jabolka ljubša od borovnic, vas recept za jabolčno pito čaka TUKAJ.