Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Preprosto najboljša borovničeva pita

  • Čas priprave: 1 ura 10 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
preprosto najboljsa borovniceva pita

Po tem receptu za borovničevo pito, bo pita boljša kot kdaj koli prej in polna sladkih sočnih borovnic, ki sedijo v zlato rjavi masleni, luskavi skorji za pito. Pita "iz nič" zahteva kar nekaj spretnosti, zato sledite sestavinam in navodilom tega recepta pa bo rezultat odlična borovničeva pita.

Uporabiti moramo: 

  • Uporabimo aromatične sestavine. Borovničevemu nadevu za pito ni treba dodati veliko sestavin pa vseeno dosežemo neverjeten okus. Borovnice so že same po sebi precej sladke, zato moramo dodati le malo sladkorja. Ne pozabimo limonino lupino in sok sveže limone. Če dodamo še kanček cimeta pa dobi borovničeva pita subtilen pečat, ki resnično poudari naraven okus borovnic.

  • Uporabimo 2 sestavini za zgostitev: uporabimo mešanico koruznega škroba in moke. Če pito pečemo dovolj dolgo, se borovničev marmeladni nadev lepo strdi in zgosti.

Za piko na i nadev pripravimo z maslom. Kanček masla doda bogastvo in pomaga, da se sestavine nadeva povežejo.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Zgornje testo premažemo z jajčnim sredstvom. Premaz jajc obljublja bolj hrustljavo skorjico in pomaga razviti tisti prepoznavni zlati sijaj. Brez tega je testo dolgočasno in brez sijaja.

Maslo in jajčni premaz lahko sicer izpustimo, a ko pride do posipa, je kristalni sladkor obvezna sestavina.Sladkim pitam doda malo hrustljavosti in iskrice.

Če so vam jabolka ljubša od borovnic, vas recept za jabolčno pito čaka TUKAJ.

Mojačokolada.si - Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | Mojačokolada.si. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Preprosto najboljša borovničeva pita

  • Čas priprave: 1 ura 10 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • 900 g svežih borovnic
  • 135 g sladkorja
  • 30 g moke
  • 14 g koruznega škroba
  • 30 ml limoninega soka
  • ščep cimeta
  • 1 čajna žlička limonine lupine
  • 15 g hladnega neslanega masla
  • 1 jajce
  • 15 ml mleka
  • sladkor

Navodila za uporabo:

1. Korak Krhko testo pripravimo po navodilih jabolčne pite. Nato pripravimo borovničev nadev: v veliki skledi zmešamo borovnice, sladkor, moko, koruzni škrob, cimet, limonin sok in limonino lupinico. Mešamo, dokler zmes ni čisto suha in praškasta. Po potrebi razdrobite nekaj borovnic ali dodamo malo BAM preliva, da navlažimo zmes. Nadev odstavimo, ko se pečica segreje. Po potrebi lahko nadev pokrijemo in ohladimo do 24 ur. Pečico segrejemo na 220°C. Pekač položimo na spodnjo rešetko pečice, da ujamemo borovničev sok.
2. Korak Krhko testo razvaljamo po navodlih zapisanih pri jabolčni piti in mu dodamo borovničev nadev. Na borovničev nadev dodamo še zgornjo plas in v pečici borovničevo pito pečemo 25 minut. Nato temperaturo pečice znižamo na 190°C. Pito nato pečemo še 40 do 50 minut. Odstranimo pito iz pečice, postavimo na rešetko za hlajenje in ohladimo za vsaj 4 ure, preden jo narežemo in postrežemo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno