Sestavine:
- 900 g svežih borovnic
- 135 g sladkorja
- 30 g moke
- 14 g koruznega škroba
- 30 ml limoninega soka
- ščep cimeta
- 1 čajna žlička limonine lupine
- 15 g hladnega neslanega masla
- 1 jajce
- 15 ml mleka
- sladkor
Po tem receptu za borovničevo pito, bo pita boljša kot kdaj koli prej in polna sladkih sočnih borovnic, ki sedijo v zlato rjavi masleni, luskavi skorji za pito. Pita "iz nič" zahteva kar nekaj spretnosti, zato sledite sestavinam in navodilom tega recepta pa bo rezultat odlična borovničeva pita.
Uporabiti moramo:
Za piko na i nadev pripravimo z maslom. Kanček masla doda bogastvo in pomaga, da se sestavine nadeva povežejo.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.
Zgornje testo premažemo z jajčnim sredstvom. Premaz jajc obljublja bolj hrustljavo skorjico in pomaga razviti tisti prepoznavni zlati sijaj. Brez tega je testo dolgočasno in brez sijaja.
Maslo in jajčni premaz lahko sicer izpustimo, a ko pride do posipa, je kristalni sladkor obvezna sestavina.Sladkim pitam doda malo hrustljavosti in iskrice.
Če so vam jabolka ljubša od borovnic, vas recept za jabolčno pito čaka TUKAJ.