BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Praznični čokoladni rogljički

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 13
praznicni cokoladni rogljicki

Blagovna znamka BAM by Mojačokolada.si je linija vrhunskih izdelkov za peko in pripravo slaščic doma. Želite obogatiti okus in izgled vaših sladic? Za vas smo pripravili odlično, dišečo vanilijevo pasto.

BAM Vanilijeva pasta vas bo očarala s svojim bogatim vanilijevim okusom, omamnim vonjem in svojo pravo aromo. Je pristen koncentrat bourbonske vanilije iz Madagaskarja ter popolnoma brez alkohola. Pasti so dodana tudi semena vanilije, ki naredijo izgled vaših jedi še bolj atraktiven. Odličen dodatek za vaša peciva in sladice. Vanilijeva pasta odlično izpopolni recept za praznične čokoladne rogljičke.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

  • 200 g moke
  • 100 g mandljevih jedrc
  • 100 g čokolade v prahu
  • 100 g sladkorja
  • 150 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici mandljevega likerja
  • vanilijeva pasta
  • ščepec soli

Navodila za uporabo:

1
Na drobno zmeljite neoluščene mandeljne in naribajte čokolado. V posodi posebej penasto umešajte sladkor, vanilin sladkor in zmehčano maslo.
2
Vse skupaj dobro premešajte in nato dodajte čokolado v prahu, moko, rumenjaka, liker, ščepec soli in mlete mandeljne.
3
Sestavine zgnetite v testo, razvaljajte v svaljek s premerom 2 centimetrov in postavite v hladilnik za uro in pol.
4
Ko je testo ohlajeno narežite svaljke na približno centimeter debele koščke. Iz njih oblikujte rogljičke in jih polagajte na pekač, obložen s papirjem za peko.
5
Pecite jih v pečici, segreti na 175 stopinj, približno 10 – 13 minut. Pečene rogljičke pustite stati, da se ohladijo.
6
Medtem, ko čakate, da se ohladijo pripravite čokoladni preliv. Nad vodno kopeljo raztopite čokolado z mlekom in sladkorjem ter natresite zdrobljene lešnike v majhno posodico.
7
Konice ohlajenih rogljičkov pomakajte najprej v stopljeno čokolado in nato v skodelico z lešniki.
8
Rogljiče odlagajte na papir za peko in počakajte, da se čokolada strdi. Rogljički so nato pripravljeni za serviranje.
9
Hitro in enostavno narejeni, krhki in slastni čolnički iz listnatega testa, obogateni z okusom lešnikov in sadja.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno