Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Poznana nemška sladica: torta črni gozdiček

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0
ta klasicna nemska sladica ki jo pri nas imenujemo crni gozdicek je narejena iz socne cokoladne torte prepojene s sokom cesenj plastimi sveze stepene smetane in plastjo sladkih cesenj

Ta klasična nemška sladica, ki jo pri nas imenujemo črni gozdiček, je narejena iz sočne čokoladne torte, prepojene s sokom češenj, plastimi sveže stepene smetane in plastjo sladkih češenj.

Kakšna sladica sploh je torta črni gozdiček? Tradicionalno je torta pripravljena iz plasti sočnega čokoladnega biskvita, ki ga nato navlažimo s sokom češenj. Čokoladne plasti nato eno z drugo zlepimo s sladko smetano, kateri na sredino dodamo še plast dušenih češenj. Lahko jo opišemo še drugače: je popolna kombinacija torte z bogatim okusom čokolade, ki ji sledijo s sadjem polnega okusa plasti. Piko na i doda še stepena smetana, kateri dodamo rahel okus vanilije. Je to dovolj, da bo torta črni gozdiček vaša naslednja sladica?

Sladke češnje lahko v receptu nadomestimo tudi z BAM prelivom višnja. BAM preliv višnja se popolnoma nekonfliktno druži tako s slanimi kot sladkimi jedmi. Vsebuje več kot 70% delež sočnih in rahlo kislih izkoščičenih višenj in je kot takšen primeren tudi za pripravo torte črni gozdiček.


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Poznana nemška sladica: torta črni gozdiček

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejte na 180°C. Namastimo dva pekača za torte s premerom 22 cm in ju zaščitimo s papirjem za peko. V veliki skledi zmešamo sladkor, BAM črni kakav v prahu, moko, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol. V ločeni skledi zmešamo olje, BAM vanilijevo pasto, jajca in pinjenec. Mokre sestavine vlijemo k suhim in mešamo, dokler ne dobimo zmesi brez grudic. Dodamo še kuhano kavo in mešamo, dokler se sestavine ne združijo. Testo vlijemo v pripravljene pekače in pečemo približno 30 minut ali dokler nož, vstavljen v sredino torte, ne izstopi čist.

2. Korak

Medtem ko se biskvit ohlaja, v majhno skledo precedimo sirup iz češnjevega kompota. S čopičem in precejenim sirupom premažemo ohlajene biskvite. Medtem ko se sirup vpija v biskvite, naredimo glazuro iz stepene smetane. Z ročnim mešalnikom stepemo stepeno smetano v skledi, dokler na njej ne nastanejo mehki vrhovi. Dodamo BAM vanilijevo pasto in ščepec soli. Nato dodamo še sladkor v prahu in še naprej stepamo smetano, dokler na njej ne nastanejo srednje čvrsti vrhovi.

3. Korak

Eno plast pečenega biskvita položimo na stojalo za torte ali na krožnik, na katerem nameravamo servirati torto. Torto namažemo s polovico stepene smetane in na vrh položimo odcejene češnje. Po želji pokapamo še s preostalim sokom in pazimo, da ga še nekaj pustimo za dekoracijo. Ponovimo z drugo plastjo torte in na vrh položimo sveže češnje. Prelijemo s preostankom soka in po želji prelijemo s čokoladnimi ostružki.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,88 €
Skupaj:
16,92 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno