Sestavine:
- 225 g neslanega masla
- 360 g sladkorja v prahu
- 85 g BAM kakava v prahu
- 2–4 žlice mleka
- ščep soli
- 2 čajni žlici BAM vanilijeve paste
- 1/2 čajne žličke espressa v prahu
Pozdravite svojo novo najljubšo čokoladno masleno kremo. Ta preprosta čokoladna maslena krema bo svilnata, bogata, super čokoladna in odlično dopolnilo vsem vašim najljubšim tortam in kolačkom.
Kaj potrebujemo za pripravo čokoladne maslene kreme?
Kremo za obmazovanje lahko uporabimo pri dekoraciji sladic. Lahko pa uporabimo tudi:
Maslo sobne temperature damo v stoječi mešalnik z nastavkom za stepanje. Maslo stepemo do kremastega. Postrgamo posodo in dodajmo še BAM kakav v prahu. Stepamo pri nizki hitrosti in postopoma povečamo na visoko hitrost.
Postrgamo posodo in za začetek dodamo sladkor v prahu, BAM vanilijevo pasto, espresso v prahu in 3 žlice mleka. Stepamo pri nizki hitrosti in postopoma povečamo na visoko hitrost ter stepamo, dokler ni rahla in puhasta. Če se nam zdi, da je glazura preveč trda, dodamo več mleka. Postopoma, po eno žlico naenkrat. Če se zdi preveč tekoča, dodamo 1 žlico sladkorja v prahu naenkrat, dokler krema ne doseže želene gostote.
Kremo prestavimo v dresirno vrečko in z njo dekoriramo naslednjo sladico.