Sestavine:
Sestavine (za pekač premera 18 cm):
- 100 g BAM mešanice za cheesecake
- 200 g BAM pistacijinega namaza
- 100 g piškotov
- 50 g stopljenega masla
- 250 ml hladne vode
- 300 ml smetane za stepanje
- 50 g BAM bele čokolade
- Olupljene pistacije
@bam_chocolate1 Osvežujoč in kremast cheesecake s hrustljavim piškotnim dnom, rahlo kremo iz BAM mešanice za cheesecake ter BAM pistacijinim namazom. Prelit je z omako iz bele čokolade in pistacij, za piko na i pa ga krasijo hrustljave olupljene pistacije. Popolna sladica za ljubitelje oreščkastih in nežno sladkih okusov. Sestavine (za pekač premera 18 cm): 100 g piškotov 50 g stopljenega masla 250 ml hladne vode 100 g BAM mešanice za cheesecake 300 ml smetane za stepanje Dve žlici BAM pistacijinega namaza 50 g BAM bele čokolade Olupljene pistacije Postopek: Priprava piškotnega dna: Piškote zdrobi v fine drobtine. Zmešaj jih s stopljenim maslom, da dobiš homogeno maso. Zmes enakomerno pritisni na dno pekača premera 18 cm (če je tvoj pekač večji, prilagodi količino sestavin). Postavi v hladilnik, da se strdi. Priprava kreme: V posodi zmešaj hladno vodo in mešanico za cheesecake do gladkega. V drugi posodi stepi smetano do mehkih vrhov. Postopoma dodaj stepeno smetano v mešanico za cheesecake, nato dodaj 2 žlici BAM pistacijinega namaza in premešaj. Kremo vlij na strjeno piškotno dno in postavi v hladilnik za vsaj pol ure. Priprava preliva: V majhni posodi stopi belo čokolado, zmešaj skupaj s preostankom BAM pistacijinega namaza in toplo sladko smetano. Mešaj, dokler ne dobiš gladkega preliva. Preliv enakomerno razporedi po vrhu cheesecakea. Dokončanje: Cheesecake postavi v hladilnik za najmanj 4 ure, najbolje čez noč, da se lepo strdi in okusi prepojijo. Serviranje: Pred postrežbo cheesecake okrasi z olupljenimi pistacijami za dodaten okus in dekorativni videz. Nareži na kose in postrezi ohlajeno.
♬ original sound - BAM - Become A Master
Brez glutena