Sestavine:
- 120 ml olja
- 150 g rjavega sladkorja
- 1 prezrela in pretlačena banana
- 170 g moke
- 1 čajna žlica BAM vanilijeve paste
- 1 rumenjak
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- ščep soli
- 2 čajni žlički mletega cimeta
- 150 g BAM temne čokolade
Si predstavljate bogat okus sočnega bananinega kruha v obliki piškota? Piškoti z okusom bananinega kruha bodo navdušili tako s svojo mehko in sočno strukturo kot z enostavno pripravo. Priprava teh piškotov je tako preprosta, da se jih lahko tudi male otroške rokice ali tisti, ki se s peko srečujejo prvič.
BAM nasveti, da bodo piškoti zagotovo uspeli in bodo imeli pristen okus bananinega kruha:
Za ljubitelje sladic z banano smo pripravili še:
V veliki skledi zmešamo stopljeno maslo, rjavi sladkor in pretlačeno banano. Dodamo rumenjak in BAM vanilijevo pasto. Dobro premešamo.
Dodamo moko, sol, sodo bikarbono in cimet. Mešamo, dokler se sestavine ne povežejo in zabrišejo sledi moke. Nazadnje dodamo še BAM temno čokolado.
Pekač za piškote obložite s papirjem za peko in pečico segrejemo na na 200°C. Ko je pečica segreta, z žlico zajamemo približno 1 cm velike kroglice testa in jih v rokah razvaljamo v kroglice. Kroglice na pekač položimo približno 2 cm narazen in jih pečemo med 10 do 11 minut ali dokler se robovi ne strdijo in se piškoti napihnejo, sredina pa je še rahlo premalo pečena. Pustimo, da se ohladijo in nato postrežemo.