
Sestavine:
- 100 g mandljev (ali lešnikov)
- 100 g sladkorja v prahu
- 100 g mehke bele moke
- 100 g hladnega masla, narezanega na koščke
- ščep soli
Navodila za uporabo:
1
Mandlje zmeljite skupaj s sladkorjem v prahu, da dobite fini prah.
2
V skledo presejte moko in sol. Dodajte mlete mandlje s sladkorjem in hladno narezano maslo. Z rokami zgnetite sestavine v gladko testo. Pazite, da ne gnetete predolgo, da testo ostane hladno.
3
Iz testa oblikujte majhne kroglice, velike približno kot češnja. Položite jih na pekač, obložen s peki papirjem.
4
Pečico segrejte na 160°C. Piškote pecite 10-15 minut, dokler ne dobijo zlato-rjave barve.
5
Ko se piškoti ohladijo, na dno enega piškota nanesite nekaj BAM Lešnikovega namaza s kakavom in ga pritisnite k dnu drugega piškota.
6
Piškote Baci di Dama s BAM Lešnikovim namazom s kakavom se odlično podajo k čaju, kavi in bodo dobrodošli na vsaki praznični mizi.