
Sestavine:
- 500 g večnamenske presejane moke
- 1 čajna žlička soli
- ¾ čajne žličke pecilnega praška
- 350 g neslanega masla sobne temperature
- 400 g sladkorja
- 5 jajc sobne temperature
- 1 žlica BAM vanilijeve paste
- 360 ml pinjenca sobne temperature
- 2 kapljici zelenega barvila za živila (v gelu)
- 2 kapljici modrega barvila za živila (v gelu)
- 2 kapljici vijoličnega barvila za živila (v gelu)
- 2 kapljici roza barvila za živila (v gelu)
- 340 g neslanega masla sobne temperature
- 1paket kremnega sira
- 750 g sladkorja v prahu
- 60 ml smetane za stepanje
- 2 čajni žlički BAM vanilijeve paste
- ščepec soli
- skodelica različnih bonbonov
- skodelica raznobarvnih sladkarij
Navodila za uporabo:
1
Pečico segrej na 175 stopinj C. Namasti štiri pekače za torte premera 23 cm.
2
V posodi zmešaj moko, 1 žličko soli, pecilni prašek in sodo bikarbono.
3
Maslo mešaj toliko časa, da dobiš kremasto zmes, to je približno 1 minuto. Penasti mešanici dodaj sladkor. Mešaj toliko časa, da se sladkor popolnoma raztopi in dobiš gladko zmes, približno 5 minut. Zmanjšaj hitrost in postopoma dodaj jajca. Primešaj še 1 žlico BAM vanilijeve paste.
4
V mešanico dodaj presejano moko in postopoma dodajaj še pinjenec. Mešaj toliko časa, da dobiš gosto in enotno zmes.
5
Dobljeno zmes enakomerno razdeli v štiri sklede. V vsak del testa dodaj barvo za živila in mešaj toliko časa, da se testo enakomerno obarva. Testo vlij v pripravljene pekače.
6
Peci v ogreti pečici, približno 25 minut. Pečen biskvit postavi na vnaprej pripravljene rešetke in pusti, da se biskvit popolnoma ohladi.
1
Zmešaj maslo in kremni sir. Mešaj toliko časa, da dobiš kremasto zmes, približno 2 minuti. Mešanici dodaj sladkor, sladko smetano in BAM vanilijevo pasto. Pri nizki hitrosti mešaj še približno 30 do 60 sekund.
2
Povečaj hitrost in stepaj dokler ne dobiš puhaste mase, približno 3 minute. Dodaj ščepec soli.
1
S pomočjo modela za okrogle piškote izreži manjši krog iz središča dveh plasti tort. V luknjo, ki jo dobiš v plasteh dveh tort, kasneje streseš pripravljene sladkarije.
2
Eno od nepoškodovanih plasti tort postavi na stojalo za torte ali servirni krožnik. Pripravljeno kremo s spatulo ali lopatko enakomerno nanesi na plast torte. Plast kreme naj bo široka približno 2 cm. Naslednja plast naj bo plast torte, katera ima izrezan krog, torej z luknjo na sredini. Na plast ponovno enakomerno nanesi pripravljeno kremo. Ponovno dodaj plast, ki ima odrezan krog. Ponovno enakomerno nanesi kremo. Luknjo zapolni s sladkarijami. Na vrh položi plast torte brez luknje v sredini. S preostalo kremo obmaži torto. Torto za nekaj časa postavi v hladilnik. Tvoja torta je zdaj pripravljena na razrez!