Sestavine:
- 2 jajci sobne temperature
- 475 ml pinjenca
- 3 žlice topljenjega masla
- 1 čajna žlica BAM vanilijeve paste
- ščep soli
- 2 čajni žlici pecilnega praška
- 1 čajna žlica sode bikarbone
- 250 g moke
- 3 žlice sladkorja
- 170 g BAM temne čokolade
Tako kot večina receptov za sladek zajtrk tudi te palačinke s koščki čokolade zahtevajo tisto peščico sestavin, ki jih imamo običajno doma. Kar pomeni, da lahko te enostavne palačinke s čokolado pripravite skoraj kjer koli že in v trenutku.
Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo:
Ob palačinke lahko postrežete tudi:
V veliki skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V ločeni skledi zmešajte jajca, stopljeno maslo, BAM vanilijevo pasto in pinjenec. Dodajte mokre sestavine k suhim sestavinam in mešajte le toliko časa, da se združijo. Testo mora biti grudasto. Nazadnje dodajte še BAM temno čokolado.
Na srednji vročini segrejte veliko ponev. Ko je ponev vroča, jo obilno namažite z oljem ali maslom (približno 1 žlico na 3 palačinke). Na površino nalijte testo za palačinko. Pecite na eni strani, dokler na robovih ne nastanejo luknje, približno 2 minuti, nato obrnite in pecite na drugi strani še 1-2 minuti. Ponev naj ne postane prevroča – želite prijetno, enakomerno toploto. Postrezite z maslom in zdravim odmerkom javorjevega sirupa! Možnosti so neskončne!