Nori PRE BLACK FRIDAY popusti čakajo nate! 🛒

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Narobe obrnjena pomarančna torta

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 12
pozabite na obrnjeno torto z ananasom cas je da tokrat zasije narobe obrnjena pomarancna torta kaj sploh je narobe obrnjena pomarancna torta cokoholiki obozujemo vse torte a vcasih se zdi da je vecplastna torta velik podvig

Pozabite na obrnjeno torto z ananasom, čas je, da tokrat zasije narobe obrnjena pomarančna torta. Kaj sploh je narobe obrnjena pomarančna torta? Čokoholiki obožujemo vse torte, a včasih se zdi, da je večplastna torta velik podvig.


A ne pri narobe obrnjeni torti. Preprosto obložimo dno pekača s najljubšim prelivom (narezano sadje, karamela, praženi oreščki itd.), čez preliv prelijemo biskvit in spečemo. Ko želimo servirati torto, jo le preprosto obrnemo in postrežemo  "obrnjeno na glavo" in dobimo čudovito, rustikalno in enostavno torto! Sama torta izgleda elegantno, ampak res jo je TAKO preprosto narediti. 



BAM nasvet za pomarančno torto: 
pomarančne olupimo jih na krhlje narežemo kar z olupom. Namesto da jih olupimo in nato narežemo, jih narežemo z olupom, s konico noža odrežite le zunanjo plast lupine. Tako boste zagotovili, da se agrumi pravilno narežejo in ne bodo razpadli in/ali izgubili soka, ko jih narežemo.


Preden torto obrnemo, se mora le-ta popolnoma ohladiti. Če poskusimo torto obrniti, ko je še topla, bo nadev s pomarančami verjetno razpadel. Pustimo, da se torta ohladi na sobno temperaturo, preden jo poskusimo obrniti.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Narobe obrnjena pomarančna torta

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • 3 pomaranče
  • 115 g sladkorja
  • 60 ml vode
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 2 veliki jajci
  • 1 čajna žlička pomarančne lupinice
  • 180 ml kvalitetnega olivnega olja
  • 2 čajni žlički BAM vanilijeve paste
  • 125 g moke
  • 55 g mandljeve moke
  • 1 čajna žlica sode bikarbone
  • ščep soli

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejte na 200°C. Pekač za torto premera 22 cm obložimo s papirjem za peko, tako da pokriva dno in se dvigne ob straneh pekača. Papir za peko prepognemo tako, da objame stranice pekača, kot narobe obrnjen klobuk. Popršimo s pršilom proti prijemanju.

2. Korak

Pomaranče skupaj z lupino narežemo na rezine. Sladkor in vodo segrejemo v mikrovalovni pečici, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi, približno 45 sekund. Na dno pripravljenega pekača vlijemo polovico sladkorja in vode, nato pa dno obložimo s pripravljenimi sadeži pomaranč. Ko so razporejeni, pomaranče prelijemo s preostalim sladkorjem in vodo.

3. Korak

V mešalniku na srednji hitrosti stepamo sladkor, pomarančno lupinico in jajca do bledo rumene barve, približno 1 minuto. Mešalnik naj deluje pri srednje nizki hitrosti in mi pa mu počasi dovajamo oljčno olje. Pazimo, da ga dodajamo počasi, da se testo ne razcepi! Dodamo BAM vanilijevo pasto in dobro premešamo. Dodamo suhe sestavine (moko, mandljevo moko, pecilni prašek in sol) in mešamo, dokler se sestavine ne povežejo.

4. Korak

Testo vlijemo čez pomaranče in pečemo 45 minut oziroma dokler torta ni rahlo zlato rjave barve in nož, zaboden v sredino, ne pride ven večinoma čist. Pustimo, da se torta popolnoma ohladi. Ko ste pripravljeni za serviranje, torto obrnemo na glavo, da se obrne na velik krožnik. Odlepite papir za peko s pomaranč in torto postrežemo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno