Narobe obrnjena pomarančna torta
Čas priprave:
1 ura
Težavnost:
1
Št. sestavin:
12
|
|
Pozabite na obrnjeno torto z ananasom, čas je, da tokrat zasije narobe obrnjena pomarančna torta. Kaj sploh je narobe obrnjena pomarančna torta? Čokoholiki obožujemo vse torte, a včasih se zdi, da je večplastna torta velik podvig.
A ne pri narobe obrnjeni torti. Preprosto obložimo dno pekača s najljubšim prelivom (narezano sadje, karamela, praženi oreščki itd.), čez preliv prelijemo biskvit in spečemo. Ko želimo servirati torto, jo le preprosto obrnemo in postrežemo "obrnjeno na glavo" in dobimo čudovito, rustikalno in enostavno torto! Sama torta izgleda elegantno, ampak res jo je TAKO preprosto narediti.
BAM nasvet za pomarančno torto: pomarančne olupimo jih na krhlje narežemo kar z olupom. Namesto da jih olupimo in nato narežemo, jih narežemo z olupom, s konico noža odrežite le zunanjo plast lupine. Tako boste zagotovili, da se agrumi pravilno narežejo in ne bodo razpadli in/ali izgubili soka, ko jih narežemo.
Preden torto obrnemo, se mora le-ta popolnoma ohladiti. Če poskusimo torto obrniti, ko je še topla, bo nadev s pomarančami verjetno razpadel. Pustimo, da se torta ohladi na sobno temperaturo, preden jo poskusimo obrniti.