BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Naredite svoje čokoladne kapljice!

 • (1)
 • Čas priprave: 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 3
naredite svoje cokoladne kapljice

Čokoladne kapljice so obvezna sestavina v zelo priljubljenih chocolate chip piškotih, odlično popestrijo tudi mnoge druge sladice in različne napitke. Ste vedeli, da jih mnogi jedo tudi samostojno kot prigrizek? Njihove izdelave se lahko lotite kar sami, pa še izjemno preprosta je!

Pred samim pričetkom izdelave kapljic poskrbite, da boste uporabili kvalitetno čokolado za peko. Najbolje je, da uporabite nesladkano, saj ta ne vsebuje škodljivih aditivov; čokoladne kapljice lahko sladite sami z javorjevim sirupom ali kakšnim drugim naravnim sladilom. Med kvalitetnimi čokoladami za peko lahko pobrskate kar na naši spletni strani.

Pripomočki:

 • manjša in večja kozica (za vodno kopel na štedilniku) ali posoda za mikrovalovno pečico (za topljenje čokolade v mikrovalovni pečici)
 • spatula
 • papir za peko
 • silikonska posodica za dekoriranje ali vrečka za dekoriranje ali vrečka za zamrzovanje ali prazna embalaža s koničastim vrhom
 • zobotrebec (opcijsko)
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naredite svoje čokoladne kapljice!

 • Čas priprave: 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 3

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Čokolado za pripravo čokoladnih kapljic lahko stopite na dva načina – v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. V vsakem primeru čokolado najprej nalomite na majhne koščke, saj se bo tako lažje stopila. Ker čokolada za peko za razliko od večine drugih vrst čokolade ne vsebuje mleka, ampak le čisti kakav, je primerna tudi za vegane. V kozico oziroma v posodo za mikrovalovno pečico stresite koščke čokolade, dodajte javorjev sirup in kakavovo maslo. Slednje bo poskrbelo, da bodo imele čokoladne kapljice bolj bogat in kremast okus. Lahko jih pripravite tudi brez masla, a bodo v tem primeru nekoliko bolj grenke. Če se boste odločili za prvi način topljenja čokolade, večjo kozico napolnite z vodo, manjšo pa postavite v spodnjo tako, da se ne dotika vode. Vodo segrejte na srednjem ognju, v manjši pa s spatulo počasi in nežno mešajte sestavine, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Čokolado lahko stopite tudi v mikrovalovni pečici, vendar pa nad topljenjem čokolade ne boste imeli toliko nadzora kot pri topljenju na štedilniku. Lahko se namreč zgodi, da čokolado preveč segrejete ali celo prismodite. Če se vam zgodi, da čokolado preveč segrejete, jo prestavite v hladno posodo (če je možno, jo pred tem na hitro postavite v zamrzovalnik), dodajte nekaj koščkov neuporabljene čokolade in nekaj časa nežno mešajte.
1. Korak Če nimate silikonske posodice ali vrečke za dekoriranje, lahko uporabite tudi vrečko za zamrzovanje s patentnim zapiranjem, ki ji z nožem pred tem odrežete enega od vogalov na dnu (pazite le, da ne boste naredili prevelike luknje, saj boste potem naredili »čokoladne kaplje« namesto kapljic). Še ena alternativa je uporaba prazne embalaže s koničastim vrhom (na primer od kečapa – preden jo napolnite s čokolado bodite pozorni le, da bo popolnoma čista, da ne bo imela čokolada okusa po kečapu).
1. Korak S posodico, vrečko ali embalažo, ki ste jo napolnili s stopljeno čokolado, na papir za peko naredite majhne kapljice. Če želite, da so čokoladne kapljice bolj špičaste, lahko prikupne špičke naredite s pomočjo zobotrebca. Potem počakajte, da se čokolada strdi – če vam primanjkuje časa, lahko čokoladne kapljice za približno pol ure postavite v zamrzovalnik, potem pa bodo pripravljene za ustvarjanje! Z njimi lahko popestrite palačinke, doma narejene čokoladne tablice, mafine, kruh, tortice, biskvite ali svoj najljubši milkshake. Lahko jih potresete tudi po sladoledu ali sadju, nikar pa ne pozabite tudi na mnogim daleč najljubše ameriške chocolate chip piškote.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno