BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Nanaimo čokoladne rezine

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 14
nanaimo cokoladne rezine

Čokoladne rezine so med Slovenci ena izmed najbolj priljubljenih sladic. Vendar pa se pogosto zgodi, da niti v dveh gospodinjstvih ne boste našli enakih, saj je različic receptov zanje ogromno. Mi vam tokrat predstavljamo kanadsko različico – Nanaimo čokoladne rezine.

Čokoladni kvadratki so postale čokoladne rezine

Nanaimo čokoladne rezine so zelo podobne našim različicam te sladice, a jih za razliko od naših ne pripravljamo v pečici. Ta kanadska mojstrovina je namreč tradicionalno sestavljena iz treh plasti: dno je sestavljeno iz oblatov in koščkov kokosa, nadev je iz vanilijeve kreme, na vrhu pa je plast čokoladne kreme. Tudi za kanadske rezine obstaja kar nekaj različnih receptov; razlikujejo se predvsem po okusu nadeva (poleg vanilije Kanadčani najbolj obožujejo okus mete, arašidovega masla in kokosa). 

Čeprav naj bi recept zanje obstajal že zelo dolgo, je bil prvi recept objavljen v kuharski knjigi leta 1952 pod imenom »čokoladni kvadratki«, leto kasneje pa so v neki drugi kuharski knjigi rezine dobile ime, pod katerim jih poznamo še danes – Nanaimo čokoladne rezine. Še danes jih poznamo pod mnogimi različnimi nazivi, a to ime je ostalo tako znano, ker je leta 1986 gospodinja Joyce Hardcastle iz mesta Nanaimo s tem receptom zmagala na lokalnem tekmovanju za najboljšo sladico. Od takrat naprej je Hardcastlova obraz Nanaimo čokoladnih rezin.

Pripravite Nanaimo čokoladne rezine brez peke

Spodnji recept vam bo zagotovo všeč, saj ne zahteva peke. Priprava vam bo sicer vzela nekaj časa (približno 2 uri), a je končni izdelek vreden vloženega truda. Če boste sledili spodnjemu receptu, se boste lahko posladkali z dnom iz kombinacije masla, kakava v prahu, drobljenih lešnikov, zdrobljenih piškotov in kokosa ter nadevom iz vanilijeve kreme, prelitega s plastjo stopljene čokolade.

 

Pripomočki:

  • večja kozica
  • posoda
  • električni mešalnik
  • spatula
  • pekač premera 20 cm
  • papir za peko
  • prozorna folija za živila
  • oster nož
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1
Z električnim mešalnikom stepite jajci, potem pa v večji kozici nad vrelo vodo stopite maslo, kakav v prahu in sladkor ter mešajte, da zmes postane gladka. K tej zmesi previdno stepite še jajca in vanilijev sladkor ter mešajte, dokler se sestavine ne prepojijo med sabo.
2
Kozico odstavite z ognja in v zmes vmešajte zdrobljene piškote, kokos in drobljene lešnike (lahko tudi mandlje ali orehe). Zmes naložite v pekač, obložen s papirjem za peko in jo enakomerno razporedite ter pritisnite s prsti proti dnu. Pekač pokrijte s prozorno folijo za živila in ga postavite v hladilnik za 1 uro.
1
Medtem, ko se dno ohlaja, v posodi z električnim mešalnikom stepite maslo, da postane gladko. Dodajte še vanilijev puding, smetano za stepanje in sladkor v prahu ter stepajte, da nadev postane rahel. Razporedite ga po ohlajenem dnu, nato pa pekač postavite v hladilnik za 30 minut.
1
S pomočjo vodne kopeli stopite čokolado in maslo, da preliv postane gladek in sijoč. Preliv nekoliko ohladite, potem pa ga s spatulo razporedite po nadevu in počakajte 10 minut, da se ohladi.
2
Z ostrim nožem narežite rezine in postrezite. Pa dober tek!
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno