BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Monoporcijska tortica s pistacijo in z malino

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 40 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 15
monoporcijska tortica s pistacijo in z malino

Če iščeš nekaj res posebnega, so te monoporcijske sladice s pistacijo in malino prava izbira! 

Pistacijev biskvit je mehak in bogat, malinina strnjenka pa daje sladici pravo svežino. Za piko na i poskrbi bela čokoladna krema, ki je rahla in kremasta. Z dekoracijo iz liofiliziranih malin boš sladico popeljal/a še na višji nivo.




Priprava te sladice zahteva nekaj potrpljenja, vendar je rezultat popolnoma vreden truda – enostavno se topi v ustih! 

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

@bamchocolate.com Prepare this wonderful holiday treat in the form of a mono cake! ? INGREDIENTS: Pistachio sponge cake: • 4 eggs • 100 g sugar • 60 g flour • 1 teaspoon baking powder • 80 g BAM protein pistachio spread with pieces • 40 ml milk Raspberry cake: • 400 ml sweet cream • 200 ml milk • 30 g sugar • 6 sheets of gelatin (or 10 g gelatin powder) • 200 g BAM raspberry jam • 10 ml lem PROCEDURE: 1. Pistachio sponge cake: - Preheat oven to 180°C and prepare a baking tray lined with baking paper. - Beat eggs and sugar until light and fluffy. - Stir in sifted flour and baking powder and mix gently. - Add pistachio spread and milk. Mix gently into the mixture. - Spread mixture evenly in baking tray and bake for approximately 12-15 minutes. Leave to cool completely. - Cut out desired shapes using rings or single portion cutters. 2. Raspberry jam: - Soak gelatine leaves in cold water (or prepare powdered gelatine according to instructions). - Heat the heavy cream, milk and sugar almost to the boil. - Remove from heat and stir in the swollen gelatine until completely dissolved. - Add BAM raspberry jam. - Pour the mixture into the molds on the cooled pistachio sponge cake. Place in the refrigerator for at least 4 hours to harden. 3. White chocolate ganache: - Pour the hot sweet cream over the BAM white chocolate. - Let it cool completely (preferably 6 hours or overnight in the refrigerator). - Whip the cooled mixture until you get a firm, fluffy cream suitable for spraying. 4. Assembly and decoration: - Pipe the white chocolate ganache on top of the raspberry ganache with a piping bag. - Sprinkle with freeze-dried raspberries for the finishing touch. ##bamchocolate##christmasdesserts##holidaydessert##monocake#holidaydessert ♬ Jingle Bell Rock - Christmas Songs

Navodila za uporabo:

1
Pečico segrej na 180 °C in pripravi pekač, obložen s peki papirjem.
2
Jajca in sladkor stepaj, dokler masa ne postane svetla in puhasta.
3
Vmešaj presejano moko in pecilni prašek ter nežno premešaj.
4
Dodaj BAM Hrustljavi pistacijin beljakovinski namaz s sladilom in mleko. Nežno ju vmešaj v maso.
5
Zmes enakomerno razporedi v pekač in peci približno 12–15 minut. Pusti, da se popolnoma ohladi.
6
S pomočjo obročkov ali modelčkov za monoporcije izreži želene oblike.
1
Liste želatine namoči v hladni vodi (ali želatino v prahu pripravi po navodilih).
2
Sladko smetano, mleko in sladkor segrej skoraj do vretja.
3
Odstrani z ognja in vmešaj nabreklo želatino, da se popolnoma raztopi.
4
Dodaj BAM Malinov džem brez dodanega sladkorja.
5
Strnjenko vlij v modelčke na ohlajen pistacijev biskvit. Postavi v hladilnik za vsaj 4 ure, da se strdi.
1
Čez BAM Belo čokolado prelij vročo sladko smetano.
2
Pusti, da se popolnoma ohladi (najbolje 6 ur ali čez noč v hladilniku).
3
Ohlajeno zmes stepaj, dokler ne dobiš čvrste, puhaste kreme, primerne za brizganje.
1
Na vrh malinine strnjenke z dresirno vrečko nabrizgaj belo čokoladno kremo.
2
Posuj z BAM Liofiliziranimi malinami za piko na i.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno