Sestavine:
- 135g bele moke tip 500
- 45g BAM kakava v prahu
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- ščep soli
- 130g sladkorja
- 120g mleka + 1/2 čajne žličke kisa
- 1 jajce
- 55g olivnega olja
- 100g vroče instant kave
- sok polovice pomaranče
- 1 pumpica BAM vanilijeve paste
- 70g kokosovega mleka iz pločevinke (ohlajeno mleko, uporabite samo trd, kompakten del)
- 210g BAM pomarančne čokolade
- 100g BAM pomarančne čokolade
- 2 jedilni žlici kokosovega olja
- 175g masla
- 150g sladkorja v prahu
- 1 pumpica BAM vanilijeve paste
- 45g BAM kakava v prahu
- 120g grškega jogurta ali kremnega sira
Navodila za uporabo:
1
Pečico segrejte na 175 stopinj.
2
V posodi zmešajte moko, kakav, pecilni prašek, sol in sladkor.
3
V ločeni posodi zmešajte mešanico mleka, jajce in olje.
4
Mokre sestavine dodajte suhim in premešajte. Dodajte mešanico vrele vode in instant kave ter premešajte. Na koncu dodajte še sok pomaranče in dobro premešajte.
5
Zmes nadevajte v pekač za mafine obložen z lističi za peko. Jaz sem v en pekač nadevala 12 mafinov, v drugega 3 ter jih zaporedoma pekla.
6
Pecite 18 minut, odstranite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se ne ohladijo.
7
Iz ohlajenih mini tortic s čajno žličko izdolbite luknjico, kamor boste nadevali kremi.
1
V loncu na srednji temperaturi segrejte kokosovo mleko in čokolado ter stalno mešajte. Ko se čokolada stopi in krema strdi jo prelijte v ohlajene cupcake. Cupcaki bodo to kremo vpili, nato pa bomo v luknjice prelili še stopljeno pomarančno čokolado.
1
Oboje stopite v mikrovalovni pečici prelijte v pripravljene mini tortice.
1
Maslo in kakav kremasto zmešajte s pomočjo ročnega mešalnika. Dodajte sladkor v prahu in premešajte. Na koncu vmešajte še vaniljo in grški jogurt.
2
Sedaj okrasite mini tortice. Frostinga je dovolj za 15 mini tortic + nekaj malega ostane, da ga lahko pojeste na žlico. Nihče vas ne obsoja, kar mirno počistite skledo!