
Sestavine:
- 85 g mehkega masla
- 90 g sladkorja v prahu
- 110 g medu
- 1 jajce (velikostni razred M)
- 290 g gladke moke
- 7 g pecilnega praška
- 1 žlička mešanice začimb za medenjake
- 1⁄3 žličke BAM kakava v prahu
Medenjake pečemo samo decembra. Pri njih obožujemo ravno to, da med peko diši vsa hiša in da naredijo praznike še bolj praznične. Otroci jih obožujejo. Ko jih pečem, takoj radovedno pokukajo iz sob. Pravijo, da jih zavohajo skozi ključavnico! Ker niso izbirčni glede oblik, si olajšam delo in oblikujem majhne kroglice.
Da pa spet niso čisto navadni, jih pomočim v čokolado. Čokolade pa res nikoli ni preveč!
Za pripravo bomo uporabili še BAM kakav v prahu, ki je tople, rdeče-rjave barve in je nepogrešljiv dodatek pri pripravi sladic. Odlično se obnese tudi pri pripravi testa za piškote.
Recept je del BAM knjige receptov: Sladki prigrizki.
Še nekaj idej za pripravo piškotov pa čaka tukaj.