Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Mango torta

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
mango torta

Mango torta je osvežilna sladica, ki vsekakor sodi k poletju. To osvežilno tropsko sadje tvoje  brbončice popelje na sončen oddih, kjer vsak grižljaj prinaša eksplozijo sadnih okusov. Mangova krema in svež okus manga ustvarjata čudovito kombinacijo, ki te bo zagotovo navdušila.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Mango torta

  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 470 g univerzalne moke
  • 3,5 g pecilnega praška
  • 1,2 g sode bikarbone
  • sčepec soli
  • 120 g nesoljenega zmehčanega masla
  • 240 g kristalnega sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 žlica BAM vanilijeve paste
  • 240 g mangovega pireja (iz zrelega manga)
  • 120 g pinjenca
  • 120 g sesekljanega manga

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pripravi 23 cm okrogel pekač za torto, ga namasti in segrej pečico na 175 °C.

2. Korak

V srednje veliki skledi stepi moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.

3. Korak

V večji skledi zmešaj zmehčano maslo in sladkor, dokler ne postaneta rahla in puhasta. Uporabiš lahko električni mešalnik ali pa to storiš ročno.

4. Korak

Dodaj jajci, eno za drugim, in po vsakem dodajanju dobro stepaj. Vmešaj vanilijev ekstrakt.Maslu in sladkorju dodaj mangov pire in mešaj, dokler se dobro ne poveže.

5. Korak

Suhe sestavine postopoma dodaj mangovi mešanici, izmenično s pinjencem. Začni in končaj s suhimi sestavinami. Mešaj, dokler se vse sestavine med sabo ne povežejo. Po želji vmešaj sesekljan mango, da torti dodaš teksturo.

6. Korak

Testo vlij v pripravljen pekač za torto in z lopatico zgladi vrh.

7. Korak

Peci v ogreti pečici približno 35-40 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapičiš v sredino, ne pride ven čist. Ko je torta pečena, jo vzemi iz pečice in pusti, da se 10 minut hladi v pekaču. Nato torto prenesi na rešetko, da se popolnoma ohladi.

8. Korak

Ko se torta ohladi, jo premaži z glazuro in okrasi z narezanim mangom, ki bo še bolj poudaril okus manga.

1. Korak

V skledi zmehčano maslo stepi do gladke in kremaste kreme.

2. Korak

Postopoma dodajaj sladkor v prahu in še naprej stepaj, dokler se ne poveže in postane puhaste teksture.

3. Korak

Masleni kremi dodaj BAM preliv Mango in BAM vanilijevo pasto. Stepaj pri srednji hitrosti, dokler mangov pire ni popolnoma vmešan, glazura pa je gladke konsistence.

4. Korak

Ko se mangova torta popolnoma ohladi, jo lahko obliješ z ledom. Z lopatico ali gladilko za torto na vrh torte nanesi velik sloj mangove maslene glazure.

5. Korak

Za mangov preliv lahko po vrhu torte preprosto razporediš narezan mango v okrasnem vzorcu. Po želji lahko torto za nekaj časa shraniš v hladilnik, da se glazura pred serviranjem strdi. Tvoja mangova torta z mangovim prelivom je pripravljena za uživanje!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,48 €
Skupaj:
13,32 €

O avtorju

Teja K.
Vsebinski marketing
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno