
Sestavine:
- 2 jajci
- 120 g rumenjakov
- 210 g sladkorja
- 120 g kakavovih piškotov
- 180 ml mandljevega mleka
- 1 žlička BAM vanilijeve paste
- 100 g masla
- 120 g polnozrnate moke
- 50 g BAM mandljeve moke
- 22 g kvasa
- 200 g BAM temne čokolade
- 100 ml mleka
Navodila za uporabo:
1
Jajca, rumenjake in sladkor dajte v posodo in približno 10 minut mešajte.
2
Kakavove piškote v ločeni posodi zdrobite in zmešajte z moko.
3
Mandljevo mleko zavrite in mu dodajte maslo in vanilijevo pasto.
4
Jajčni zmesi s sladkorjem primešajte vroče mleko z maslom in vanilijevo pasto.
5
Dodajte še polnozrnato moko, mandljevo moko, mešanico s piškoti in kvas. Mešajte toliko časa, da je zmes enotna.
6
Mešanico nato ulijte v pekač in pecite pri 180 stopinj med 50 in 55 minut.
1
BAM čokolado stopite z mlekom in polijte po pečenem kolaču. Po žleji lahko kolač okrasite še z narezanimi mandlji. Pa dober tek!